Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

AHMET ERSOY İLKOKULUNDA TAEKWONDO KUŞAK TERFİ SINAVI YAPILDI

AHMET ERSOY İLKOKULUNDA TAEKWONDO KUŞAK TERFİ SINAVI YAPILDI

2018 Ocak ayı Kuşak Terfi Sınavı Terme Ahmet Ersoy İlkokulu Spor salonunda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Kuşak terfi sınavına toplam 55 sporcu katıldı.

Kemer terfi sınavları taekwondonun en önemli bölümlerinden biri olup,Taekwondo Okulunda/ Salonunda periyodik olarak yapılan ve her öğrenciyi bekleyen uygulamalardan biridir.Bu sınavlar öğrencilerin bilgilerini test etmeleri, seviyelerini öğrenmeleri, bir üst seviyeye geçmeleri, pratik ve teorik bilgilerini ilerletmeleri açısından birer fırsattır.
Bu testler (Kemer sınavları) taekwondo öğrenimi açısından çok etkili ve faydalıdır. Taekwondo okulunun ve salonunun tüm kalitesi bu kemer terfi sınavlarında ortaya çıkar. Çünkü öğrenciler hünerlerini halka açık şekilde yaparlar ki sporcuların becerilerindeki maharet ve ustalık aynı zamanda salonun ve çalıştırıcının yetenek ve kalitesinin bir göstergesi olur. Çünkü sporcuların sınavdaki davranış biçimleri sadece kendilerine salonda verilen pratik öğretilerdir. Sporcudaki saygı, disiplin, pratik beceri, sosyal davranışlardaki gelişme aynı anda Okulun kalitesini halka göstermesi demektir.
Kemer terfi sınavları sporcuyu daha çok çalışmaya ve en iyi pratik yapmaya yönelten bir uygulamadır. Her kemer terfi sınavının gerekli hareketleri ve teorik bilgileri vardır. Bunlar kolaydan zora doğru aşama aşamadır. Dolayısıyla kolaydan daha zora doğru taekwondo çalışması bir seyir izler. Sınav duygusu ve heyecanı sporcuyu daha çok çalışmaya ve egzersizleri kendi başına yanlız kaldığında da yapmaya iter. Çünkü halka açık sınavlar olduğu için aynı zamanda sporcunun kendisini seyrettirmesi söz konusudur. Bir sporcu için en büyük gurur başkaları tarafından seyredilmek ve beğenilmektir. Yeni başlayan sporcular için bu fırsatta genelde kemer terfi sınavlarında ortaya çıkar. Bu nedenle sınavlar sporcu için iyi bir motivasyon ve itici güç olurlar.
Kemer sınavları bir salonda 4 ayda bir yapılabilir. Yani Yılda Sadece 3 kez yapılabilir. Ocak,Mayıs ve Eylül ayları kemer imtihan aylarıdır.
Sporcularımızın yeni terfi etmiş oldukları kuşaklarının kendilerine ve kulübümüze hayırlı, uğurlu olmasını dilerim.
Çocuklarının spor yapması için özveri sarf eden anne babalara teşekkür ediyorum. Aileleri böyle değerli ve kıymetli çocuklar yetiştirdikleri için kutluyorum. Bu sınava katılan tüm sporcular, inşallah ilerde olimpiyatlarda başarılı birer sporcu olurlar. Bu tablonun bir parçası olan çocuklarımıza velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum.