Bugün, 19 Mart 2024 Salı

AHMET SEZGİN´İN ANKARA KONFERANSI VE İMZA GÜNÜ

AHMET SEZGİN´İN ANKARA  KONFERANSI VE İMZA GÜNÜ

Eğitimci-Yazar-Şair Ahmet Sezgin; Ankara/Elmadağ Anadolu İmam-Hatip Lisesinde ?Sevgi, Saygı ve Vefa? konulu bir konferans verip ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli kitabını imzaladı.

Gazetemiz yazarlarından Ahmet Sezgin, 30 Kasım Cuma günü Elmadağ Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonu´nda ortaokul ve lise öğrencileriyle birlikte öğretmenlere verdiği duygu dolu konferansında şöyle dedi:
?Rahatsız olduğum halde Samsun´dan buraya söz verdiğim üzre sevgi ve vefa duygularıyla geldim. Kainatın yaratılış hikmeti sevgidir. Sevginin kaynağı ise Allah ve Peygamber sevgisidir. Yunus´un dediği gibi biz ´Yaratılanı severiz yaratandan ötürü.´ Allah´ın ruhundan üflenerek yaratılan ruhumuz, ´bezmi elest´te Allah´a verdiği sözden (galû belâ´dan) beri Müslümanız biz. Kalp kırmak, Kabe kırmaktan da büyük günahtır. Gönülleri fethetmek, gönüllere girmek en güzel ibadetlerdendir. Sevgi; iyilik, emek ve dostluk demektir. Ne kadar fedakarlık yapıyorsak o kadar seviyoruzdur. Allah için kainatı, insanları, hayvanları, ailemizi, milletimizi, vatanımızı, bayrağımızı, dinimizi, dilimizi, edebiyatımızı, tarihimizi, kültürümüzü, okumayı, yazmayı, öğretmenlerimizi, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, akrabalarımızı, komşularımızı sözde değil, özde sevip sayalım. Bu değerlere karşı vefalı olalım. İnsanca ve Müslümanca sevelim. Sevgi, saygı ve vefayı kendi medeniyet ve kültürümüzden, kadim aşk hikayelerimizden öğrenelim.?
Konferans sonunda Okul Müdürü Yusuf Bilgili; Ahmet Sezgin´e plaketle birlikte çiçek takdim ederek ?Okulumuzda vermiş olduğunuz bu muhteşem ve duygu yüklü konferans ile öğretmen ve öğrencilerimize sağladığınız kültürel katkınızdan dolayı sonsuz şükranlarımızı sunarız. Ahmet Hocamızı okulumuzda tekrar dinlemek nasip olur inşallah.? dedi.
Aynı zamanda Terme M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni olan Ahmet Sezgin: ?Konferans ve imza günü için bizi okula davet edip en güzel şekilde ağırlayan Okul Müdürü Yusuf Bilgili Hocama, sohbetimizi büyük bir dikkat ve heyecanla dinleyen, deneme kitabımıza büyük teveccüh gösteren değerli eğitimci kardeşlerime, sevgili öğrencilere çok teşekkür ederim.? dedi.
Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, öğrenci ve öğretmenlere ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli eserini imzalarken öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti, hatıra fotoğrafları çekindi.