Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AHMET SEZGİN, KABATAŞLI ÖĞRENCİLERE İSTİKLAL MARŞI’MIZI ANLATTI

AHMET SEZGİN, KABATAŞLI ÖĞRENCİLERE İSTİKLAL MARŞI’MIZI ANLATTI

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin; İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıldönümü münasebetiyle Ordu/ Kabataş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün zoom üzerinden organize ettiği programda öğrenci, öğretmen ve velilerle sohbet gerçekleştirdi.

 Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin; İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıldönümü münasebetiyle 11 Mart akşamı Ordu/ Kabataş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün zoom üzerinden organize ettiği programda öğrenci, öğretmen ve velilere "Mehmet Akif'i ve İstiklal Marşı’mızı Anlamak" konulu bir sohbet gerçekleştirdi. 

Ahmet Sezgin; İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif'in çok yönlü özelliklerinden, çileli ve abide şahsiyetinden, İstiklal Marşımızın ruhundan bahsetti. “Mehmet Akif'in Safahat isimli şiir kitabını okuyup anlamanızı, onun hakkında yazılan en az bir kitabı okumanızı tavsiye ediyorum siz gençlerimize. İstiklal Marşımız, sadece ezberlenip resmî törenlerde okunan bir marş değildir; bu marşın anlaşılıp hissedilmesi ve marştaki değerlerin yaşanması gerekir. İstiklal Marşı'mıza asıl anlam ve ruhunu veren “bayrak, vatan, millet, ocak, din, Allah, hak, ezan, şehadet, mabet, istiklal, özgürlük” gibi milli, manevi ve tarihi değerlerimizi iyi anlamamız gerekir. İstiklalimize, vatanımıza, bayrağımıza, millî marşımıza, şehitlerimizin uğrunda can verdikleri manevi değerlere sahip çıkalım. İstiklal ruhunu yaşatalım.” dedi.

       Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin: “Programı organize eden Kabataş İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Pehlivan Hocama, moderatör Koray Hocama, bizi yürekten dinleyen ‘Asım’ın nesli’ öğretmen ve öğrencilere çok teşekkür ederim.” dedi.

       Kabataş İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Pehlivan da “Bizler, çok değerli Ahmet Sezgin Hocamızı sanal ortamda da olsa ilçemizde ağırlamaktan çok mutlu olduk. Çok istifade ettik sohbetinden. Çok teşekkür ederiz kendisine. İnşallah muhterem hocamızı eğitimci-yazar olarak ilçemizde yüz yüze de ağırlamak nasip olur.” dedi.