Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

AHMET SEZGİN, M.AKİF’TE MEHMET AKİF’İ ANLATTI

AHMET SEZGİN, M.AKİF’TE MEHMET AKİF’İ ANLATTI

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, görev yaptığı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerine 26 Aralık Perşembe günü "Mehmet Akif'i Anlamak" konulu bir konferans verdi.

Ahmet Sezgin; İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif'in çok yönlü özelliklerinden, örnek alınması gereken çileli ve ideal hayatıyla abide şahsiyetinden bahsetti. Bir tek devlet yetkilisinin bile katılmadığı, sadece üniversiteli öğrencilerle az sayıdaki esnafın sahip çıktığı hüzünlü cenazesinden, çocuklarının da çektiği sıkıntılardan, büyük oğlu Emin Ersoy'un 1967'de bir kış günü aç ve donmuş olarak kamyon karoserinde ölü bulunup kimsesizler mezarlığına gömüldüğünden söz etti hüzünle.

Gençlerimizin Mehmet Akif, Necip Fazıl, Ali Fuat Başgil, Nurettin Topçu, Oktay Sinanoğlu, Fuat Sezgin gibi şahsiyetleri örnek alması gerektiğini ifade eden Ahmet Sezgin: “Mehmet Akif gibi büyük değerleri rahmetle anmak gerekli ama daha da önemli olan şey, bizim bu büyük şahsiyetleri, sanatçıları, fikir ve gönül adamlarını anlamamızdır. Mehmet Akif'in "Safahat" isimli şiir kitabını okuyup anlamanızı, onun hakkında yazılan en az bir kitabı okumanızı tavsiye ediyorum siz gençlerimize.” dedi.

Ahmet Sezgin; Mehmet Akif'in ruhuna öğretmen ve öğrencilerle birlikte fatiha okuyarak söyleşisini tamamladı. Okul Müdürü Uğur Uyar, Ahmet Sezgin’e bir buket çiçek vererek kendisini tebrik etti.

Gazetemizin de yazarlarından olan Ahmet Sezgin: “Bir sene içinde 35 söyleşi, seminer ve konferans gibi etkinliklere imza attığımız 2019 yılının son söyleşisini de yapmış olduk elhamdülillah. Rabbim, daima Hak ve hakikati en güzel şekilde yaşayıp anlatmayı nasip eylesin. "Asım'ın Nesli" olmaya namzet gençlerimizin ilgi, dikkat ve heyecanı bizi umutlandırıyor. Bizi yürekten dinleyen sevgili öğrencilerimizi tebrik ederim.” dedi.