Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AHMET SEZGİN'İN DİL DAVAMIZLA İLGİLİ KİTABINA ÖDÜL

AHMET SEZGİN

Eğitimci-Araştırmacı- Şair-Yazar Ahmet Sezgin'in bu yıl yayımlanan "Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız" isimli kitabı, Anadolu'da dil alanında en iyi kitap seçildi.

    Geçen yıl başlattığı  "Anadolu İlim-Kültür- Sanat Ödülleri" geleneğini bu yıl da sürdüren Eğitimci-Araştırmacı- Şair-Yazar Mustafa Özçelik; 2020 yılında dikkat çeken yazar ve eserleri açıkladı. Mustafa Özçelik, Anadolu'da yaşayan yazarlar arasında "dil" alanında Ahmet Sezgin'in "Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız" isimli eserini ödüle layık gördü. 
    "2. Anadolu İlim-Kültür-Sanat Ödülleri" hakkında sosyal medyada bir açıklama yapan Şair-Yazar Mustafa Özçelik: "Bu, kurum ve kuruluşların verdikleri ödüllere alternatif değildir. Amacımız, Anadolu'daki gözden ırak isimlere ve eserlerine dikkat çekmek ve takdlr etmektir. Ödülümüz ise samimi tebrik, teşekkür ve duadır." dedi. 
    Gazetemiz yazarlarından Ahmet Sezgin de ödülle ilgili şöyle dedi: "Türkçenin meseleleri ve dil davamızla ilgili olarak 20 yıllık bir araştırmayla meydana getirdiğimiz Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız isimli kitabımızın eğitim, ilim, kültür, sanat camiasında büyük takdir görmesinden çok mutlu oldum. Özellikle de ülkemizin yaşayan en değerli şair ve yazarlarından Mustafa Özçelik üstadımız tarafından bu kitabımızın  dil alanında Anadolu'da bu yıl yayımlanan en değerli kitap olarak görülerek manen ödüllendirilmesinden çok büyük bir heyecan ve onur duydum. Çok kıymetli Şair-Yazar Mustafa Özçelik Hocama çok teşekkür ederim."
    Biz de Terme Bilgi Gazetesi olarak çok değerli yazarımızı yürekten tebrik ederiz.