Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

AİLE EĞİTİMİNE İLGİ ÇOĞALIYOR

AİLE EĞİTİMİNE İLGİ ÇOĞALIYOR

Terme Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü´nce 2006 yılında başlatılan AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI (AEP) her yıl vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

YİNE YENİDEN AEP
2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında da aileler yeniden açılan kurs guruplarına artan ilgileriyle kayıt oldu.


Kurs öğretmeni Esma Ercan, ?14 Ekim´de başlayan 0-3 yaş gurubunda otuz, 15 Ekim´de başlayan 7-11 yaş gurubunda yirmi kursiyer bulunuyor. Kişi sayımızın fazla olması nedeniyle kurumumuzda bizlere verilen sınıf yetmediğinden, kursumuzun daha verimli bir şekilde devam etmesi için şuan ki geniş sınıfımıza taşındık. Birinci katta olan bu sınıfa engelli arkadaşımız Ebru Açar da devam etmektedir. Kendisine tek başına istediği yerde kurs verebileceğimizi söylememize rağmen O bunu istemedi. Ebru, ´Burada arkadaşlarımla birlikte olmaktan çok keyif alıyor ve daha verimli oluyorum.´ diyor. Bu durum hepimizi mutlu ediyor.?dedi.


Haftada bir gün buluştuğu kursiyerleriyle çok zevkli ders işlediklerini söyleyen kurs öğretmeni Esma Ercan, 7´den 70´e herkese bu kursun kapılarının açık olduğunu söyleyerek, ?Burada her kesimden insanın olduğu guruplara hitap ediyoruz. Evli-bekar, çocuğu olan-olmayan herkes bu kursa devam edebiliyor. (Anne, baba, dede, anneanne, babaanne, hala, teyze, abla, bakıcılık yapmak isteyenler, evliliğe hazırlık olsun diye gelenler v.s.)? belirtti.


Bundan sonraki hedeflerinde 3-6 yaş ve 12-18 yaş grubu kurslarını açmak olduğunu söyleyen kurs öğretmeni Ercan, herkesi kurslara katılmaya davet ederek emeği geçenlere teşekkür etti.