Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU TANITIMI YAPILDI

AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU TANITIMI YAPILDI

Terme Müftülüğü ve Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından 12 Şubat Çarşamba günü Belediye Kültür Merkezinde bayanlara yönelik Aile İrşat Bürosu tanırım konferansı verildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Program, Hüseyin Mescit Kur`an Kursu öğreticisi Nejla Gödek`in okuduğu Kur`an-ı Kerim okumasıyla başladı. Bazlamaç Acıincir Kur`an Kursuusta öğreticilerden Hamide Güven`in seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler ise salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Samsun İl Vaizlerinden Hatice Öztürk, Ailenin içi iletişim konusunda verdiği konferans vererek aile irşat bürolarının ne gibi görevler ve hizmetler yapıldığını anlattı. Öztürk, eşlerin birbirlerine karşı görev ve sorumluluklarından bahsederek (187) Bakara Suresindeki “Onlar (kadınlar) sizin için bir elbisedir. Sizlerde (erkekler), onlar için bir elbiseniz.” Ayeti üzerinde durarak, Erkekler ve kadınlar tıpkı elbisenin sıcaktan, soğuktan, kötü gözlerden koruması gibi birbirlerine tehlikeden kötülükten korur.” Dedi.

Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen tanıtım programına Samsun İl Vaizlerinden Hatice Öztürk, İlçe Müftülü Aile İrşat Rehberleri, Kur`an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın Sunuculuğunu Kur’an Kursu Öğreticisi Sultan Aydın tarafından yapıldı. Bazlamaç Belediyesi Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Keskin tarafından ise dua yapıldı.