Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

AK KADINLAR “OKUMUŞ” İLE DEVAM DEDİ

AK KADINLAR “OKUMUŞ” İLE DEVAM DEDİ

AK Parti Terme İlçe Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi Terme Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti. Kongrede mevcut başkan Güler Okumuş güven tazeledi.

    AK Parti Terme İlçe Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi, 28 Eylül Pazartesi günü AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Hilmi Eker, AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti Terme İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan, Terme Belediye Başkan vekili Ahmet Kumbasar, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve delegelerin katılımı ile Terme Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti.
    Terme İlçe Kadın Kolları Başkanlığı 6. Olağan Kongresi, açılış ve yoklama, divan teşekkülü oluşturulmasıyla başladı. Divanın oluşumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşına geçildi. Daha sonra yapılan oylama sonucu mevcut Başkan Güler Okumuş güven tazeleyerek AK Parti Terme İlçe Kadın Kolları Başkanlığına yeniden seçildi.
    
    ‘SİZLER, SİYASETE NEZAKET, 
    MUHABBET, ZERAFET, ÖZVERİ, 
    FEDAKARLIK GETİRDİNİZ’
    Seçimlerin ardından, Ak Parti Terme İlçe  Başkanı Mümin Osman Ertan bir konuşma yaptı. 
    Ertan selamlama ile başladığı konuşmasında “ 6. olağan Kadın Kolları Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum.
    Kıymetli hanımefendiler, AK kadınlar, değerli dava arkadaşlarım sizler siyasetin, AK Parti siyasetinin asli unsurusunuz, gururusunuz. Millete hizmet yolunda genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile gece gündüz demeden her zaman fedekarca beraber yürüdünüz. Sizler siyasete nezaket, muhabbet, zerafet, özveri, fedakarlık getirdiniz. AK Kadınlar saygıdeğer hanımefendiler sizlerle gurur duyuyoruz.
    Sizler şuanda vatan müdafaası için sınırlarımız içinde ve dışında görev yapan askerlerimizin annesi, kardeşisiniz. Okullarda geleceğimizi inşaa eden çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizsiniz. Sadece ülkemizde değil dünyanın madur, mazlum, gariplerine el uzatan sivil toplum örgütlerimizin kalbisiniz. Sizler hayatın her alanında başımızın tacı, en büyük zenginliğimizsiniz.
    AK Partinin 19. yaşında kamuda çalışanların %40' ı, hakim ve savcıların %31' i, avukatların % 43' ü, üniversitelerdeki akademik personelin %50' sini kadınlarımız oluşturuyor. kız çocuklarının okullaşma oranının % 42' den % 82' ye, yükseköğrenim gören kadınların ve genç kızların sayısının %12' den %44' e çıkarıldığı 19 yıllık bir dönem yaşandı. Türkiye’nin istiklalinin de, istikrarının da teminatı AK parti, AK kadınlarımızdır.
    Ben bu vesileyle kadınlarımızı hayatın merkezine alan siyasi hareketin bir mensubu olarak AK Parti Terme 6. olağan Kadın Kolları kongremizin Sayın Güler Okumuş Başkanıma ve yönetimine, partimize, ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. AK kadınlarımızı, tüm dava arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”dedi.
    
    ‘PARTİMİZİ DE ÇOCUĞUMUZ GİBİ 
    BÜYÜTMEYE, HER DAİM HAZIRIZ’
    Başkan Okumuş,  “Her zaman iman, inanç ve halka hizmet anlayışıyla çıktığımız bu kutlu yolda hep birlikte inşallah güzel başarılara katkı sağlayıp Terme'mizdeki tüm kadınlarımızın dertlerine ufak da olsa derman olmak bizleri mutlu kılacak. 
      Gönülden bağlılığımı her daim dile getirdiğim Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi “Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, tüm toplumumuz için eksikliktir.” Geçmişten günümüze kadınların her daim söz sahibi olduğu partimizde yine millî ve yerli olmak kaydıyla katkılarımızı en iyi şekilde ilçe kadınlarımız doğrultusunda gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. 
    Biz anneler olarak doğurduk, büyüttük, hayırlı bireyler yetiştirdik. Partimizi de çocuğumuz gibi yaşatmaya, büyütmeye, hep bir adım daha ileriye taşımaya her daim hazırız. İnandığımız ve mücadele verdiğimiz bu yolda birlikte daha güzel günlere yürüyebilmek adına ilçemizin duyarlı ve sorumlu kadınlarını açık yüreklilikle partimize davet ediyorum. Rabbim yolumuzu ayırmasın, çizgimizi bozmasın, bizleri bir ve beraber kılsın.
          Bizim kadınlarımız dünyanın en fedakâr kadınlarıdır. Yeri gelir Erzurum'da Kara Fatma olur, balkanlardan Kafkaslara kadar cephe cephe dolaşır. Yeri gelir Hafız Selman olur, tüm şehre organize olup cepheye lojistik destek sağlar. Yeri gelir Nene Hatun, Şerife Bacı olur, bu yolda da kendisi şahadete yürür. Yeri gelir Yıldız Gürsoy olur, 15 Temmuz'da hain darbecilerin karşısına yiğitçe dikilerek şehadete ulaşır. Bizim kadınlarımızın, annelerimizin, eşlerimizin, kız kardeşlerimizin işte böylesine tarihe altın harflerle kazınacak hikâyeleri vardır.
          Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan: “Kadınlarımız, siyasetimizin öznesidir.” diyerek, kadınlarımıza yönelik fırsat eşitliğinde ideal ölçüyü tespit etmiştir. Kişiliğimiz, kimliğimiz ve inancımızla; siyasetin öznesi olmaya ve içinde yaşadığımız toplumun değerleri ile hak ettiğimiz yerde olacağız. 
          AK Parti Kadın Kolları Teşkilatımız, bugüne kadar kendisinden beklendiği gibi performans göstererek hızlı bir şekilde büyüme sağlamış, 5 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük kadın teşkilatı olmuştur. 2002'den bu yana girdiğimiz her seçimde partimizi zaferden zafere taşımışlardır. Çalışmalarımıza, gerek politika üreterek gerekse de yapılan çalışmaların halka yaygınlaştırılmasında öncülük ederek devam edeceğiz. 
          Gayemiz; devletimizi yüceltmek ve milletimize hizmet etmektir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” düsturunu siyasetin merkezine yerleştiren AK Parti iktidarı, yılmadan, yorulmadan emin adımlarla 2023 hedeflerine doğru ilerlemektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın “Aile var oldukça, millet var oldukça devlet var olur.” sözleri ve insanı önceleyen yaklaşımı, yolumuza ışık olmaya devam edecektir.
          İnsanı kuşatan nice güzel hizmetlerle bir araya gelmek dileğiyle 6.olağan kongremizin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”dedi.