Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AK PARTİ 48. DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

AK PARTİ 48. DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Adalet ve Kalkınma Partisi 48. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısı 17 Ekim Cuma Günü Özel İdare Salonunda Yapıldı.

Özel İdare Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, AK Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Kenan Saroğlu, İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldı.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMAK İSTİYORLAR”

Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, “Ülkemiz üzerinde 17 Aralık tarihinden beri iç ve dış mihraklar birlikte hareket ederek oyun oynamakta. Ülkemizde nasıl 17 Aralık ve Gezi Olayları’nda insanları sokağa döküp, ülke genelinde yakıp yıkarak yandaşlık yapmışlar. Şimdi de Kobani bahanesiyle Kürt vatandaşlarımızı sokağa dökme ve çözüm sürecini baltalamak istiyorlar. Gerek görsel basından gerekse TV`lerden hep birlikte izleyip gördük. Ülkemizde sokaklar ateşe verilmiş, ev ve iş yerleri yakılmış, camiler, okullar yakılmış kamu ve özel araçlar tahrip edilmişti. 40 insanımız yaşamını yitirmiştir.
Teşkilatlarımız bir kongre takvimi içerisine girmiştir. Teşkilatların yenilenmesi, yeni bir heyecan gelmesi açısından kongreler çok önemli. Bu amaçla 11/12 Ekim tarihlerinde delege seçimleri yapıldı. 1 Kasım 31 Aralık tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacaktır. Teşkilatımızın tüm fertlerinin, sandık başkanlarından mahalle temsilcilerine, belediye meclis üyelerinden ana kademe, gençlik ve kadın kollarının hepsinin sonsuz enerji ve katkısı olduğunun bilincindeyiz.”dedi.

“YETER Kİ GELECEĞE BİR MİRAS BIRAKALIM”
Terme’de yapacağımız, “Gerekirse çamurun içine taş oluruz.” diyen Başkan Kul, “Terme için bir şey yapacak olan varsa üstümüze bassın geçsin. Yeter ki geleceğe bir miras bırakalım. Kurumsallaşma olmadığında neler olduğunu hepimiz gördük. Ama kurumsallaşırsak bizden sonrakilere miras bırakmak istiyorsak kurumsallaşmalıyız. Terme Belediyesi’nde bizim yapacağımız bu. Terme’yi geleceğe taşımak istiyoruz bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ankara`da yaptığım görüşmelerde santral için EPDK`ya bir başvurunun olmadığını öğrendim. Santrali yapacak firma önce ÇED raporunu alıp daha sonra müracaatta bulunacağını öğrendik. Buradan tekrar sesleniyorum bu kara sevdadan vazgeçin bizler bu santrali istemiyoruz.”dedi.

AK GENÇLİK SOKAKLARDA OLMAZ

Gençlik Kolları Başkanı Mesut Tombaş ise yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde son aylarda gelişen sokak olaylarının çözüm sürecine darbe için kardeşlik ortamını bozmak ülkemizi kaosa sürüklemek için yapıldığını Ak Gençlik olarak görüyoruz. Bu süreçte sağ duyulu olan Ak Gençliğe teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü kurucu Genel Başkanımız Cumhurnbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğa biz gençlere şöyle sesleniyordu, ‘Ak Parti gençliğinin elinde molotof yok, taş yok, sopa yok. Ak Parti gençliğinin elinde tablet bilgisayar var, kalem var. Ak Parti gençliği sokaklarda olmadı olmayacak.’ diyordu.

Evet olmadı olmayacak inşallah. Bir önceki ilçe danışma toplantısında il başkanımızın biz gençlere bir öğüdü vardı. Diyordu ki, ‘Siyasetin bir okulu yok. Siyaset buralarda toplantılarda teşkilatlarda öğrenilir.’
Evet siyaseti buralarda siz büyüklerden öğreneceğiz. Bizleri siz yetiştireceksiniz.”
dedi.Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.