Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

AK PARTİ TERME İLÇE TEŞKİLATI 79. MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

AK PARTİ TERME İLÇE TEŞKİLATI 79. MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

TERME'DE GÜZEL BİR  SİNERJİ YAKALANDI

    AK Parti Terme İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, İl Başkan Yardımcısı Kürşad Gündoğdu, Ak Parti Terme İlçe Başkanı İbrahim Ar, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ak Parti Terme Gençlik Kolları Başkanı Arif Emre Ertan, Kadın kolları başkanı Güler Okumuş, İlçe yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyeleri ve partililerin katılımı ile gerçekleştirildi.
    Toplantı öncesi Termeli esnafı ziyaret eden vekil Kırcalı ve beraberindekiler, vatandaşlarla bir araya sohbet etti onların sorun ve isteklerini dinledi. Terme Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret eden Vekil Kırcalı Ali Kılıç' tan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

    İBRAHİM AR: İKTİDARIMIZ      SÜRECİNCE ONLARCA ,   BADİREYE GÖĞÜS GERDİK”
    Halk Eğitimi Merkezi Toplantı salonunda 31 Ocak Cuma günü gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını Ak Parti Terme İlçe Başkanı İbrahim Ar yaptı.
Konuşmasına depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyerek başlayan başkan Ar “Tüm ülke depremden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gencinden yaşlısına seferber oldu. Elazığ depremi sonrası dakikalar içerisinde koordine olmayı başaran devletimiz, dünyada eşine az rastlanır bir hızla hem enkaz arama çalışmalarına başlamış, hem de evlerine giremeyen insanların başta konaklama olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılamayı başarmıştır. Türkiye bir taraftan deprem felaketinin yaralarını sararken bir taraftan kuşatma altındaki idlibe, iç savaşın hakim olduğu Libya'ya yardım etmeye çalışıyor. Ejdadımızın bize bıraktığı mirasın gereği olarak dünyanın her yerindeki mazlumlara yardım etmeye çalışan, dünya siyasetinde edilgen değil etken aktör olmayı başaran Türkiye'den rahatsız olan devletler muhakkak ki vardır. Bunu anlamak zor değil.”dedi.
    “Cumhurbaşkanımız ve Genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir haftalık programına bakıp bizler onun sarfettiği gayret ve emeğin ne kadarını sarf ettiğimizi düşünmeliyiz.”diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Ar “Depremden hemen sonra artçı depremler devam ederken Elazığ 'a geçen, ardından Ankara'ya ardından Afrika seyahatine çıkan, adeta her gününü başka bir şehirde hatta başka bir devlet sınırları içerisinde geçiriyor. Devletin ve milletin menfaati için gecesini gündüzünü vakfeden bir Genel başkana sahip olan bizler, bu davanın yüküne ne kadar omuz verebiliyoruz, bunu sorgulamamız lazım. Bizler Ak Parti ailesi olarak, Allah'ın rızasını kazanmak için millete hizmet etmek gayesinde olan insanlarız. Hizmetkar olmak nefsine ağır gelen kimsenin Ak Partiye faydası değil zararı olur. Millete üstten bakan, konuşurken insanları azarlayan, dinlemeyen, kendini en gariban insandan bile üstün zanneden kimse Ak Parti ailesinin bir üyesi olamaz.18 yıllık Ak Parti iktidarı sürecince onlarca badireye göğüs gerdik. Bu davanın yükünü taşımakta zorlananlar yıllar içerisinde birer birer aramızdan ayrıldı. Bizler ise omuz omuza Büyük Türkiye hayaline adım adım ilerlemeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız önderliğinde ustalık eserlerimiz ülke genelinde bir bir inşa edilirken bizler de Terme Ak Parti teşkilatı ve mensupları olarak Termemizin iktidarımızdaki ustalık eserlerini bir an önce planlamalı ve hızlı bir şekilde hayata geçirmeliyiz. Bu sebeple Terme Ak Parti ailesi olarak hepimiz her zamankinden daha çok çalışmalı, daha çok birlik olmalıyız.”dedi.

    ERTAN: TÜM ETKİNLİKLERİMİZİ GENÇLERİN DİKKATİNİ  ÇEKECEK ŞEKİLDE  PLANLIYORUZ
    Toplantının ikinci konuşmasını AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Arif Emre Ertan yaptı. Ertan konuşmasına, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. Göreve atandıkları günden bugüne teşkilatın kendilerine vazife kıldığı her sorumluluğu yerine getirdiklerini söyleyen Ertan, göreve geldikten sonra yerine getirdikleri etkinliklerden bahsetti. Ertan, hayata geçirdikleri tüm etkinlikleri gençlerin dikkatini çekecek ve gençleri partiye kazandıracak şekilde planlayarak çalıştıklarını söyledi.

    TERME'DE GÜZEL BİR  SİNERJİ YAKALANDI
    Konuşmasına, hep birlikte el birliği ile  kısa zamanda çok işler yaptıklarını vurgulayarak başlayan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç “Terme'de, teşkilatımızın tüm üyeleri hatta, il başkanlığımız, muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, büyükşehir belediyemiz ve milletvekillerimiz ile çok güzel bir uyum ve sinerji yakaladık. Ankara'ya gittiğimizde ya da Ankara’yı telefonla aradığımızda tüm vekillerimiz bizim için ellerinden geleni yapıyor, her türlü yardımda bulunuyorlar. İstişarede rahmet ve nimet vardır. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın ve daim eylesin. Muhabbetimizi artırsın." dedi.
     İlçemizde yaşanan sel sonrası, sağlık ocağı mevkiinde yıkılan köprü yerine yapılacak yeni köprünün zemin etüt çalışmalarının da başladığını aktaran Kılıç “Yeni köprümüz eski köprünün daha yukarısına geniş ve daha büyük şekilde yapılacak. Proje çalışmaları süren köprünün maliyeti ise yaklaşık 7 milyon lirayı bulacak. Köprünün eski yerine yapılmama nedeni ise, DSİ'nin verdiği kod yüksekliğine göre o alandaki binaların köprüden 1-1,5 metre aşağıda kalması ve aynı şekilde her iki yakada da bir şerit yol kaybının olması. Bu nedenle köprüyü daha yukarı taşıyarak şehir içi trafiği rahatlatmayı amaçlıyoruz. Ayrıca Büyükşehir hizmet binamızın olduğu alanı da milli eğitime devrederek, o binayı öğretmen evi yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.
    
    BİZİM EN BÜYÜK 
    DEĞERİMİZ MİLLETİMİZ
    Toplantının kapanış konuşmasını Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı yaptı.
    Konuşmasına depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, kalanlara baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Kırcalı “Deprem, sel, yangın bunlar siyaset üstü konular ve siyasete dahil edilemez. Başka bir ilde başka bir hastanenin bitmemiş halini paylaşıp eleştirilerde bulunuyorlar. Sanatçılar çıkıyor aynı şekilde depremi siyasete çevirip ortalığı karıştırıyor. Bizim en büyük değerimiz milletimiz. Milletimizle beraber  birlik ve beraberlik mesajı vermeye devam ediyoruz. Bugün ekonomisi dimdik ayakta duran bir Türkiyeyiz. Depremin olduğu gün her anlamda kenetlendik ve aynı gün birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerini verdik. Yaralarımızı en hızlı şekilde sarmak için hep birlikte kenetlendik.  Yerli ve milli ürünlerimizi görüyorsunuz. Ak Parti belediyeciliği dünyaya örnek olan bir belediyecilik. Artık kendisine biçilen bir rolü oynayan ülkeden, satranç masasında oyun kuran ülke haline geldik. Operasyonların biri gidiyor biri geliyor. Bize düşen bu onur ve şerefe yakışır şekilde çalışmalar gerçekleştirmektir.”dedi.