Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AKBULUT ?CANINIZ, CANLARIMIZ YANMASIN´

AKBULUT ?CANINIZ, CANLARIMIZ YANMASIN´

Terme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şuayip Akbulut, yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesi, yola çıkacak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Terme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şuayip Akbulut, bayram tatillerinde, trafik yoğunluğunun büyük oranda arttığına, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu oluşan kazalardan ötürü yolların adeta kan gölüne dönüştüğüne dikkat çekerek sürücüleri uyardı.
Akbulut, yaptığı açıklamada "Bayramlar, acıyı, kederi ve matemi değil, mutlulukları ve sevinçleri paylaştığımız özel ve kutsal günlerdir. Dikkatsizlik ve aşırı hız sebebiyle oluşan kazalar yüzünden yasa bürünüp, matemleri değil sevinçleri yaşamalıyız. Lütfen, sürücülerimiz kurallara uysun, aşırı sürat yaparak trafik canavarı olmasın. Canınız, canlarımız yanmasın."dedi.

?AŞIRI HIZA DİKKAT!?
Trafik kazalarının büyük çoğunluğunun aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Akbulut "Bayram sevinciyle dalgın, yorgun ve uykusuz araç kullanılması, aşırı hız ve trafik levhalarına dikkat edilmemesi de kazaları artırıyor. Sürücülerimiz, yoğunlaşan bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli araç kullanmalı. Sürücüler mutlaka yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat etmeli. Bayram tatilinde yola çıkacak sürücüler kesinlikle uykusuz ve yorgun olmamalı. Uzun mesafeli yolculuklarda ise sürücülerimiz sık sık mola vererek dinlenmeli."


TRAFİK KAZALARINDA SÜRÜCÜLER BİRİNCİ DERECE HATALI
Uzun süreli bayram tatillerinde, meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğine ve ailelerin acı çektiğine dikkat çeken Akbulut, "İstatistikler, bayram tatillerinin uzadığı dönemlerde trafik kazalarında artışın olduğunu ortaya koyuyor. Trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, aşırı hız, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında önemli etkendir. Kazaların üçte ikisinin de yerleşim birimleri içerisinde ve sürücü kusurları nedeniyle yaşanmış olması da kurallara ne kadar uyduğumuzun göstergesidir." şeklinde konuştu.

TRAFİKTE SİZ SAYGI GÖSTERİN
Bayramların sevginin ve saygının yoğun yaşandığı, küslerin bile barıştığı mübarek günler olduğuna dikkat çeken Akbulut ?Bu özel günlerde trafik kazalarını en aza indirmek için önce saygı göstermeyi öğrenmemiz gerek. Karşıdan gelen aracın bize yol vermesini beklemeden jest yapıp bizler yol vermeliyiz. Kurallara uymayanlara korna çalıp ses yükselteceğimize onları nazikçe uyarmalıyız. Yayaların da trafikte birtakım hakları olduğunu unutmadan yaya geçitlerinde mutlaka yavaşlamalı ve yayalara öncelik tanımalıyız? şeklinde konuştu.
Başkan Akbulut, son olarak tüm Termelilerin Kurban bayramını kutladı.