Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AKÇAGÖZ ?VEBALİ AĞIR OLUR?

AKÇAGÖZ ?VEBALİ AĞIR OLUR?

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, Terme Cumhuriyet Meydanının isim değişliği ile ilgili meclis üyelerine bir yazı sundu.

CHP İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 5 Ocak Pazartesi günü, Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülecek olan Terme Cumhuriyet Meydanının isim değişliği ile ilgili meclis üyelerine bir yazı sundu.
Av. Tufan Akcagöz, Büyükşehir Belediye Meclisine sunduğu metinde ?Çok değerli Samsun Büyükşehir Belediye Meclis üyemiz, bunu size, bir siyasi partinin temsilcisi olarak değil, Samsunlu bir hemşehriniz, sizin gibi, herkes gibi, bu topraklarda doğup büyümüş bir yurttaş olarak yazıyorum.
Terme Belediyesi Meclisi, almış olduğu bir kararla, kentin meydanının "Cumhuriyet" olan ismini, "15 Temmuz milli irade meydanı" olarak değiştirmiş olup, bu karar Samsun Büyükşehir Belediyesi´ne intikal etmiştir. Samsun Büyükşehir Belediyesi´nin ilgili komisyonu, Terme Belediyesi´nin almış olduğu kararı, meydanın isminin "Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı" olarak değiştirilmesi yönünde karar almış ve bu karar, bugün itibariyle ( 15.01.2018 tarihli oturum) Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nde oylanacaktır.?

CUMHURİYET ADININ MECLİS ELİYLE DEĞİŞTİRİLMESİNİN VEBALİ AĞIR OLUR
Oturdukları koltukların emanet olduğuna dikkat çekerek getirildikleri görevi milletten aldıkları yetki doğrultusunda layıkıyla yapmak zorunda olduklarını hatırlatan Akçagöz ?Değerli Belediye Meclis üyem, 15 Temmuz günü, bir hain darbe girişimine maruz kaldık. 15 temmuz tarihine kadar olan biteni, yaşanan süreci bir tarafa bırakarak ifade etmek istiyorum ki; bu tarih itibariyle, hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun bir millet topyekûn bir araya gelmiş ve adeta tek saf olmuştur. Bu, bir millet için bir şanstır. Bir talihsiz günden sonra doğan bu şansı iyi kullanmak hepimizin elindedir. 15 temmuz gecesi, demokrasisine uzanan, meclisini bombalayan şer güçlere karşı mücadele eden ve bu uğurda hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygı ile anıyorum, ruhları şad olsun. Ancak, 15 temmuz tarihini, Cumhuriyet´le mukayese etmek, Türk tarihindeki başka kahramanlıklarla karşılaştırmak, işte bu şer güçlerin amacına hizmet etmekten başka bir işe yaramaz. Terme´de başka meydan ve sokağa bu isim pekala verilebilir. Buna hiçbir engel yoktur. Dolayısıyla, Cumhuriyet adının meclis eliyle değiştirilmesinin vebali ağır olur. Yaşadığımız süreç içinde belki de net olarak anlaşılamayacak olan bu gerçek, ilerleyen zaman içinde mutlaka daha anlaşılır hale gelecek ama belki de iş işten geçmiş olacaktır. Buna fırsat vermemelisiniz. Bu oyuna gelmemelisiniz. Cumhuriyet, hepimiz için ortak bir payda, ortak bir değerdir. Cumhuriyet´e giden yolda Sakarya´da, Dumlupınar´da şehit olanlar hepimizin ecdadı. Milli mücadele yıllarında on binlerce şehit verdik. Cumhuriyet, kan ve göz yaşı ile geldi, kolay kazanılmış değildir. Bugün, bu ortak değeri, ortak paydayı belediye meclisinde oylatmak, ecdadın kemiklerini sızlatmaz mı?
80 milyonluk bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu nüfusun içinde her görüşten insan var. Birbirimize saygı duyarak yaşamaktan başka çaremiz yok ve başka Türkiye yok. Gelin, Cumhuriyet adını oylatmayın; gelin bu oyuna gelmeyin. Gerek yok, ihtiyaç yok. Terme´de, başka bir büyük meydana ya da sokağa 15 temmuz milli irade meydanı/sokağı adını verelim ve açılışını da hep birlikte yapalım. En doğrusu bu değil mi?
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
En doğru kararı vereceğinize olan inancım tamdır. Saygılarımla..?sözlerine yer verdi.