Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AKGÖL VE SİMENİT´E SAFARİ MÜJDESİ

AKGÖL VE SİMENİT´E SAFARİ MÜJDESİ

Eski Gölyazı Belediye Başkanı ve Terme Belediyesi Meclis Üyesi İsa Baş, Akgöl ve Simenit göllerinden Çobanyatağı´na kadar safari turu planladıklarını belirterek, ´İnsanların tamamen doğal bir ortam içerisinde bu deneyimi yaşamalarını çok istiyoruz´ dedi.

Eski Gölyazı Belediye Başkanı ve Terme Belediyesi Meclis Üyesi İsa Baş, Akgöl ve Simenit Gölleri´nde yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yöre halkına safari müjdesi veren Baş, bu turlarla birlikte bölgenin turizm değerinin artacağını söyledi.

KUŞ GÖZLEMEVİ HAZIRLIĞI
Başkanlık dönemindeki çalışmalardan bahseden Baş, "Gölümüz bir zamanlar tarihi batık şehir olduğu rivayet edilmekteydi. Biz de Bodrum müze müdürlüğünden temin ettiğimiz dalgıç ekibiyle beraber, sulatı taramasını yaptık ama otlarla kaplı olmasından dolayı o bulgulara ulaşamadık. Bu rivayetler bizim çocukluğumuzdan bu yana duyduğumuz, balıkçılıkla uğraşan büyüklerimizin yerin altında o günün şartlarında yapılmış imalatları gördüğünden söyleniyordu. Daha sonra bölgeye oturma alanları ve kuş gözlem evi düşüncemiz vardı. Fakat o günün şartlarına göre mümkün olmadı. Günümüzde ise Terme Belediyesi imkanlarıyla yapılabileceğini düşündük. Şu anda da çevre düzenlemesinin ve kuş gözlem evinin vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak maksadıyla böyle bir çalışmanın içerisindeyiz. Arazi temini yapıldı, projeler hazırlanıyor ve önümdeki süreçte hayata geçirilecek" dedi.

SAFARİ BAHARDA
Geçmişte Amazonların da bu bölgede yaşadığına dair rivayetler olduğunu söyleyen Baş, "Bu konuda da çalışmalar yaptık. Terme Amazon Kültür ve Yardımlaşma Derneği marifetiyle projeler ürettik. Akgöl´ün kenarından, misafirlerimize ´göl safarisi´ adı altında tekne turu yapmak istiyoruz. Bu safaride Akgöl´ün üzerinden geçerek belediye başkanlığımız döneminde açtığımız kanaldan Simenit Gölü´ne geçeceğiz. Simenit´ten deniz kenarına çıkacağız, takriben 5 kilometrelik bir kumsal alanda deniz kenarından yürüyerek, Çobanyatağı piknik ve mesire alanımızda misafirlerimizi ağırlayıp bölgenin güzelliklerini yaşayarak göstermek istiyoruz. Bununla ilgili altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Tekne hazırlıklarımız var. Böylece misafirlerimize bu coğrafyayı keyifli biçimde tanıtabileceğiz. Turizm çalışmaları açısından önemli bir çalışma bu. Bölgenin güzelliklerinin yaşanması için bu projeyi çok önemsiyoruz. Biz insanların tamamen doğal bir ortam içerisinde bu deneyimi yaşamalarını çok istiyoruz. Bu proje önümüzdeki bahar dönemi ile birlikte hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

SAHİP ÇIKMALIYIZ
Akgöl ve Simenit´in sorunlarına da değinen Baş, "geçmişte onlarca balık türü varken, bugün üç beş balık türüne kadar düştü. Sebebine gelince, göllerimizin kirliliğine bağlıyoruz bunu. Yaz aylarında göl suları düşünce toplu balık ölümleri meydana geliyor. Yine belediye başkanlığımız döneminde bölgeye getirdiğimiz yetkililerden aldığımız bilgiye göre, suyun içindeki oksijenin azalması ve gölün de kirlilik oranının yüksek olması nedeniyle balık ölümlerinin olduğu açıklandı. Bu konunun çözülmesiyle ilgili de çalışmalar sürdürüyoruz. Çevre, bölge hepimizin. Gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakmak için hepimize görevler düşüyor. Bu güzelliklerin bulunduğu yer sayısı gittikçe azalıyor, o yüzden elimizdeki yerlere el ele sahip çıkmalıyız"dedi.