Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AKK CDU´YU BİTİRİYOR

AKK CDU´YU BİTİRİYOR

Almanya, Merkel´den sonra Annegret Kramp Karrenbauer´in başbakan olacağı fikrini sevmedi. Halk, Karrenbauer´in bakanlığına bile karşı. Oylar hızla düşüyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel´in bir daha aday olmayacağını açıklamasından sonra bir anda öne çıkan, Annegret Kramp Karrenbauer´e (AKK) güven dibe vurdu. Halk, Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi´nin (CDU) genel başkanlığına seçilen ve Merkel´den sonra başbakanlık koltuğuna oturacağı konuşulan AKK´nın bakanlığına bile sıcak bakmadığını ortaya koydu.

BAKAN BİLE İSTEMEDİLER
URSULA von der Leyen´in AB Komisyon Başkanı seçilmesinden sonra Savunma Bakanı olarak atanan AKK, kamuoyu yoklamasında en kötü bakan olarak gösterildi. YouGov´un araştırmasına katılanların yüzde 54´ü AKK´nın bu makama gelmesini doğru bulmadı. Kadınlarda oran yüzde 45 olarak göze çarparken, erkeklerin yüzde 63´ü Annegret Kramp Karrenbauer´in bakanlığını onaylamadı. BERLİN

PARTİNİN OYU DİBE VURDU
AKK, genel Başkanı olduğu Hıristiyan Demokrat Parti CDU´nun oylarını düşürdü. CDU´nun AKK göreve geldiği hafta kamuoyu yoklamasında yüzde 30 olan oy oranı, bakan olarak seçildiği hafta yüzde 26´ya geriledi. CDU´nun oyları bir ara Yeşilleri´in gerisine düştü. Merkel´in siyaseti bırakmasından sonra AKK başkanlığındaki CDU´nun oylarının daha da düşeceği belirtiliyor.
Karrenbauer, Türklere çifte vatandaşlık verilmesine karşı. Başörtüsünün yasaklanmasına destek veren AKK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a oy veren Türklerin Almanya´ya "sadakatsiz" olduğunu düşünüyor. Kramp Karrenbauer, DİTİB´e karşı dile getirdiği sert söylemlerle de tanınıyor. Her fırsatta Başkan Erdoğan´a saldırmaktan geri durmayan AKK, Türkiye konusunda Yeşillerin silik politikacısı Cem Özdemir´in peşinden gidiyor.

SAĞLIĞIMLA İLGİLENİYORUM
ÜÇ kez titreme nöbeti geçirirken görüntülenen Almanya Başbakanı Angela Merkel, dünkü geleneksel yaz dönemi basın toplantısında sağlığı ile kişisel olarak yakından ilgilendiği mesajı verdi. 2021´de politikayı bırakacağını hatırlatan Merkel, bu tarihten sonra başka bir yaşamı olacağını söyledi ve sağlıklı olmayı umduğunu ifade etti.