Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ALEVİ KÜLTÜR ŞENLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

ALEVİ KÜLTÜR ŞENLİĞİ  BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Terme Sivaslılar Mahallesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 8.´si düzenlenen Alevi Kültür Şenliği büyük ilgi gördü.

Terme Sivaslılar Mahallesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 8.´si düzenlenen Alevi Kültür Şenliği büyük ilgi gördü.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Sivaslılar Mahallesi Muhtarı Tertip Komitesi Başkanı Sefa Yıldırım yaptı.
Çok heyecanlı olduğunu dile getiren Yıldırım, ?Böyle bir organizasyondan büyük mutluluk duyuyorum. Siz değerli dostlarla böyle bir programı gerçekleştirdiğimiz için çok heyecanlıyım.?dedi.
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, ?Siz değerli kardeşlerimizin geleneksel hale getirdiği Alevi Şenliği ülkemizde yalnızca burada kutlanmaktadır. Başta tüm sorumluluk sahibi mahalle muhtarımız Sefa Yıldırım´a ve ona yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Şunu biliyoruz ki, bizler insanlıktan ve insan ayrımının yapılmadığı yandayız. Bizler Hacı Bektaş-i Veli´nin felsefesinden Yunus Emre´nin, Pir Sultan´ın yolundan ve tabi ki ülkemizde ki anayasanın, hukukun en iyi şekilde uygulanabilmesini diliyoruz? şeklinde konuştu.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise, ?Ben seçimlerden öncede sayın muhtarımıza ?Terme´nin geleceği Sivaslılar´da atacak demiştim. Biliyorsunuz ki burada tabiat parkı yapılıyor. Aynı zamanda derin deniz deşarjı yapıldı. Burada ki arıtma tesisinin de kaldırılmasının ardından Sivaslılar halkı Terme´nin en güler yüzlü insanları olacak? dedi.

ŞENLİK AĞASI SABAHATTİN UZUN
Şenlik ağalığına seçilen Sebahattin Uzun vatandaşlara birlik beraberlik mesajı vererek katılımcılara teşekkür etti.
Şenlikte yapılan çekilişlerde ise çeşitli hediyeler vatandaşlara dağıtıldı.

MÜZİK ŞÖLENİ YAŞANDI
Her yıl düzenlediği konserlerle Terme´de müzik ziyafeti yaşatan Alevi Kültür Şenliği, bu yıl da tam bir müzik şöleni yaşattı.
Şenlikte sırasıyla Turan Arpat, Hakan Korkmaz, Özkan ve Özay Ağıç, Hüseyin Uğurlu sahne alırken sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel türküler gönüllere hitap etti. Geç saatlere kadar devam eden şenlik-te havai fişek göste-risi de geceye renk kattı.