Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ALEVİ KÜLTÜR ŞENLİĞİNE iLGi ARTIYOR

ALEVİ KÜLTÜR ŞENLİĞİNE iLGi ARTIYOR

Terme´nin Sivaslılar Mahallesinde geleneksel hale gelen Alevi Kültür Şenliği büyük bir coşkuyla sona erdi. Bu yıl 7´nci kez düzenlenen şenliğe her geçen yıl ilgi artıyor.

Sivaslılar Mahallesi meydanında 5 Ağustos Pazar günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan şenlik, semah gösterisi ile devam etti.
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, CHP İlçe Başkanı Hasan Bekgöz ile iki binden fazla kişinin katıldığı şenlikte davetliler Tolga Sağ´ın söylediği türkülerle keyifli saatler geçirdi.
Programın açılış konuşmasını Sivaslılar Mahallesi Muhtarı Tertip Komitesi Başkanı Sefa Yıldırım yaptı.
?Amacımız kültürümüzü gençlerimize iyi öğretmektir.?diyen Yıldırım ?Bu yıl 7. Şenliğimizi düzenliyoruz. Bu festivali bizler, kültürel değerlerimizdeki çözülmeye, erozyona karşı, başka kültürlerin bizim kültürümüz üzerinde oluşturduğu asimilasyona karşı ve en önemlisi insanlarımızın kendi kültürlerine yabancılaştırılmasına karşı dur diyebilmek için yapıyoruz. Her yıl, daha organize şekilde ve daha güzel olan şenliklerimize katılım da artıyor. Şenliğimize gösterilen bu ilgiden dolayı herkese teşekkür ederiz.?dedi.
Yılmaz, genç sanatçılar Özkan Ağıç ve Özay Ağıç´ın annelerinin vefat etmesinden dolayı programa katılama-dıklarını belirterek başsağlığı diledi.
Cumhuriyet Halk Partisiil Başkanı Tufan Akçagöz yaptığı konuşmada, ?Savaşlar bizlerden uzak olsun. Düşmanlık yok kardeşlik var. Şenliklerle sevgiyi ve kardeşliği yücelteceğiz.? diyerek etkilikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

ŞENLİK AĞASI DEĞİŞMEDİ
Üç yıldır şenlik ağalığını kaptırmayan Cevdet Oktay, yeniden şenlik ağası seçilirken birlik beraberlik mesajı verdiği konuşmasında katılımcılara teşekkür etti.
Şenlikte yapılan çekilişlerde ise çeşitli hediyeler dağıtıldı. Çekilişte elde edilen gelir Sivaslılar Mahallesi Kültür Merkezi ve Cemevine bağışlandı.

MÜZİK ŞÖLENİ YAŞANDI
Her yıl düzenlediği konserlerle Terme´de müzik ziyafeti yaşatan Alevi Kültür Şenliği, bu yıl da tam bir müzik şöleni yaşattı.
Şenlikte sırasıyla Türk Halk Müziği Sanatçısı Narin Yiğit, Turan Arpat, Hakan Korkmaz ve Tolga Sağ sahne alırken sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel türküler gönüllere hitap etti. Geç saatlere kadar devam eden şenlikte havai fişek gösterisi de geceye renk kattı. Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER