Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ALEVİ ATEŞİ 10.’uncu KEZ YANDI

ALEVİ ATEŞİ 10.’uncu KEZ YANDI

Terme Sivaslılar Mahallesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 10.’cusu düzenlenen Alevi Kültür Şenliği büyük ilgi gördü.

Terme Sivaslılar Mahallesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 10.’cusu düzenlenen Alevi Kültür Şenliği büyük ilgi gördü. 
    

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Sivaslılar Mahallesi Muhtarı Tertip Komitesi Başkanı Sefa Yıldırım yaptı. 
    Yıldırım konuşmasında, “ Sayın kaymakamım, çok değerli hemşehrilerim, değerli Sivaslılar Köyü halkı öncelikle hoşgeldiniz diliyorum ve şenliğimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene 10.sunu düzenlediğimiz şenliğimizi inşallah her sene düzenli olarak yapmaya devam edeceğiz bu duyguları yaşatmak bizler için borç olsun. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum’ dedi.
  

 Yıldırım’ın konuşmasının ardından Ankara’ya tayini çıkan Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, “Sevgili Sivaslılarköyü mahallesi hemşehrilerimiz, kıymetli hanımefendiler, beyfendiler 10.’cusu düzenlenen Sivaslılar Alevi Kültür Festivalini organize eden tüm komiteye şükranlarımı sunuyorum. Bu tür etkinlikler dayanışma duygularını güçlendirmek adına büyük bir işlev icra ediyor. Bu festival sayesinde hem özlem gidermiş oluyor hem de memleket havası teneffüs etmiş oluyorsunuz. Benimde bildiğiniz gibi tayinim çıktı. İç İşleri Bakanlığına Daire Başkanı olarak görevlendirildik. Ankarada da bir kardeşiniz bir hemşehriniz olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız yolu düşen herkesi bekleriz. Aranızda bulunmaktan büyük bir onur duydum.”dedi. 
    

Daha sonra Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “ Değerli canlar, hanımefendiler saygıdeğer beyfendiler, değerli protokol, sevgili çocuklar ve gençler bugün burada 10.’cusu düzenlenen
‘Alevi Kültür Ve Sosyal Festivaline’ katkı sağlayan herkese bugün buraya gelen siz değerli canlara  çok teşekkür ediyorum. Anadoluda çok medeniyetler yaşadı. Hacı Bektaş Velinin Yolumuz İlim, İrfan ve İnsanlık sevgisidir. Yolu medeniyeti Anadolu’ya yerleşmiş en güzel medeniyet. Gelin canlar bir olalım, 72 millet bir olalım anlayışı bu ülkenin en önemli zenginliğidir. Alevi ve kültür derneklerinin yapılması ve bu festivallerin düzenlenmesi bu kültürün yaşatılması bu ülkenin en önemli zenginliklerinden birisidir.
Biz alevi’si, laz’ı, kürdü, çerkez’i 72 milleti hep birlite Türkiye’yiz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın.”dedi.  
    
    ŞENLİK AĞASI SABAHATTİN UZUN
    Konuşmaların ardından şenlik ağalığına seçilen Sabahattin Uzun vatandaşlara birlik beraberlik mesajı vererek katılımcılara teşekkür etti. Şenlikte yapılan çekilişlerde ise çeşitli hediyeler vatandaşlara dağıtıldı. 

    MÜZİK ŞÖLENİ YAŞANDI
    Her yıl düzenlediği konserlerle Terme´de müzik ziyafeti yaşatan Alevi Kültür Şenliği, bu yıl da tam bir müzik şöleni yaşattı.
    Şenlikte sırasıyla Hakan Korkmaz, Ayşe Danacı Aydemir, Özkan ve Özay Ağıç, Hakan Kocabıyık, Narin Yiğit sahne alırken sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel türküler gönülleri mest etti. Geç saatlere kadar devam eden şenlik havai fişek gösterisi ile son buldu.