Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ALİ ALPARSLAN KOCAMAN CEMAATİYLE HELALLEŞTİ

ALİ ALPARSLAN KOCAMAN CEMAATİYLE HELALLEŞTİ

Kocaman Mahalle Merkez Camiinde 6 yıl Müezzin Kayyım ve 4 yılda İmam Hatip olarak görev yapan, Ali Alparslan,  tayininin çıkması nedeniyle Cuma namazı sonunda Kocaman cemaatiyle vedalaşarak helalleşti.

    Kocaman Mahalle Merkez Camiinde 6 yıl Müezzin Kayyım ve 4 yılda İmam Hatip olarak görev yapan, Ali Alparslan,  Terme Merkez Abdülhamid Han Camiine tayininin çıkması dolayısıyla 24 Haziran da Cuma namazı sonunda cemaatiyle vedalaşarak helalleşti. 
    Alparslan’ın veda konuşmasında duygusallaştığı, görüldü. Duygusal anların yaşandığı veda töreninde Alparslan’a Kocaman Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Yalçın ve Kocaman Muhtarı Zeki Uzun tarafından teşekkür plaketi, hediyeler verildi.

    BURADAN ÇOK GÜZEL HATIRALARLA AYRILIYORUM
    Ali Alparslan veda konuşmasında “6 Yıl Müezzin Kayyım 4 Yıldır İmam Hatip olarak görev yapmaktan onur duyduğum Kocaman Mrk.Camii deki görevimden, Terme Merkez Abdülhamit Han Camii İmam Hatipliğine atanmam nedeniyle 24 Haziran Cuma bugün  itibariyle ayrılıyorum.
    Görev hayatımda en uzun süre kaldığım, Kocaman benim için müstesna bir yer olmuştur. Görev yaptığım süre içerisinde, din görevliliğinin bana verdiği sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Şüphesiz yapamadıklarımız eksiklilerimiz, hatalarımız da olmuştur. Çünkü hepimiz beşeriz. Hatasızlık ancak Allah’a aittir. Ama bilinmesini isterimki hatalarımızın hiçbirinde kasıt ve art niyet yoktur.
    Mesai mefhumu gözetmeden bütün, azim ve gayretimle. Karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde hareket ederek yediden yetmişe Hiç kimseyi üzmemeye, kırmamaya özen gösterdim. Önemli olanın hizmet ettiğimiz yerde hoş bir seda bırakmak olduğu bilinciyle görevimi yerine getirmeye çalıştım.
    Bu doğrultuda, Kocaman'da görev yaptığım süre içerisinde bana desteklerini esirgemeyen, Değerli Büyüklerime, Kıymetli Muhtarım Zeki Uzun'a Önceki dönem Dernek Başkanı Hacı Hüseyin Fidan'a Dernek Başkanım, Ahmet Yalçın'a Hacı Selami Dellal'a ve diğer yönetim Kurulu üyelerine, İmam Hatipler, Eyüp Uzun, M. Ziya Kasım, İbrahim Semiz, Şuan mesai arkadaşım, Dostum, kardeşim, Müezzin Kayyım Adem Çatır hocama ve diğer meslektaşlarıma, nihayetinde hizmet etmekten onur ve gurur duyduğum değerli Kocaman Halkına teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ederim. Farkında olmadan üzdüklerimiz, kırdıklarımız varsa özür diler; Haklarınızı helal etmenizi istirham ederim.
    Her bir haneye veda ziyareti yapmak isterdim; Lakin zaman darlığından gerçekleştiremedim. Ancak bilinmelidir ki her bir Kocaman'lının gönlümde ayrı bir yeri vardır. Benim sizlerde, bir hakkım varsa da helal olsun.
    Çok güzel ve özel hatıralarla ayrılıyorum. Ancak bu ayrılık görev icabı olacak, ruhen ve kalben birlikteliğimiz, kadim dostluğumuz daima devam edecektir.”dedi.
    Alparslan 4 Temmuz Pazartesi günü Yeni Görev yeri Terme Merkez Abdülhamid Han Camii'nde göreve başlayacağını belirtti.