Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ALTIN ALAN KAZANACAK

ALTIN ALAN KAZANACAK

Altının ileriye dönük garantili bir yatırım olduğunu belirten Terme Kuyumcular Odası Başkanı Rüstem Ekiz, yatırımcıya altın almalarını tavsiye etti.

Terme Kuyumcular Odası Başkanı Rüstem Ekiz, yatırım yapmak isteyen vatandaşları altın almaya davet etti. Ekiz, altının ileriye dönük garantili bir yatırım olduğunu da belirtti.


ALTIN ARTIK EKSTRA GARANTİLİ BİR YATIRIM
Uzun vadede altında kaybetme ihtimali olmadığını ifade eden Ekiz ?Türkiye´de döviz kurları sürekli artıyor. Altın uluslararası piyasalarda dolar ile alınıp satılıyor. Dolar kuru arttığından altın fiyatının da artması gerekiyor. Altın artık ekstra garantili bir yatırım haline geldi. Uluslararası arenadaki fiyatların artması ve döviz kurundaki artışlar altını karlı hale getiriyor"dedi.

ALTIN PRİM YAPIYOR
Altın açısından verimli madenlerin yüzde 90´ının kullanıldığını belirten Ekiz ?Şuan artık daha verimsiz madenlerden altın çıkartılıyor. Dolayısıyla altının üretim maliyeti artıyor. Dünyadaki altın stoklarının çoğu merkez bankalarında duruyor. Altın arzında sıkıntı olmasa da üretimde sıkışıklık yaşanması mümkün. Bu da altın fiyatlarının aşağıya düşmesini engelliyor. Dünyadaki ekonomik krizlerden de altın prim yapıyor"dedi.