Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AMATÖR KÜMEDE GEÇEN HAFTA

AMATÖR KÜMEDE GEÇEN HAFTA

Samsun liglerinde mücadele eden takımlarımız geçen hafta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldılar. Terme Lisesi GSK U12 ve U14 takımları ise sahadan farklı sonuçlarla galip ayrıldılar.

Samsun liglerinde mücadele eden takımlarımız geçen hafta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldılar. Terme Lisesi GSK U12 ve U14 takımları ise sahadan farklı sonuçlarla galip ayrıldılar.
Süper Amatör Kümede yer alan Termespor, Cuma gününe alınan maçta saat 14.30´da grubun lideri Atakum Belediyespor ile karşılaştı.
Erdem Mertoğlu, Bülent Uludoğan ve Sezgin Şahbaz hakem üçlüsünün yönettiği maça Termespor, şu kadro ile başladı: Ömer Seis (1), Emrah Sağıroğlu (55), Doğan Çakırtaş (15), Mahmut Dursun (23), İlker Tuşcan (3), Receb Yıldız (93), Ümit Güven (8), İsmail Gökçe (99)(84: Hüseyin Kaya), Anıl Sağır (77) (Dk 57: Alper Küçük), Yunus Uzun (10)(Dk 68: Faruk Yıldızbaş), Mesut Can Özen (97)(82:SK).
Maça ilgi büyüktü. Kaymakam Mehmet Parlak, Belediye başkanı Şenol Kul, Emniyet Müdürü, AK Parti Belediye Başkan adayı Ali Kılıç ve SP Belediye Başkan adayı Ali Yüksel de maçı seyredenler arasındaydı.
Denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçen ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarının 60. dakikasında olmayan pozisyonda topu önünde bulan rakip takımdan Gökhan Şen, topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bundan sonra teknik sorumlu Ayhan Bayraktar, skoru lehine çevirmek için bazı hamleler yaptı. Yunus Uzun´un yerine Faruk Yıldızbaş´ı, İsmail Gökçe´nin yerine de Hüseyin Kaya´yı oyuna aldı. Ancak Termespor, gol atacak gibi görünmüyordu. Bu arada hakem maçın sonuna 5 dakika eklediğini işaret etti. Uzatmaların son dakikasında Termespor, kendisine göre rakip ceza sahasının sağ köşesine yakın bir yerden faul atışı kazandı. Seyircilerden Seyfi Günaçtı, ?Maçın başından bu yana Termespor´un yakaladığı en önemli pozisyon bu? demeye kalmadı, ceza sahasına ortalanan topa yükselen Mahmut Dursun kafa ile topu ters köşeden ağlara gönderdi ve maç ta bu golle 1-1 sona erdi.
Pazar günü Baruthanespor ile karşılaşan 1. Amatör Küme A Grubu takımı Evcispor, geçen haftaki tarifeyi uyguladı. Berke Akman(2), Ömer Uzun, Samet Irklı ve Abdulkadir Küçük´ün golleri ile rakibini 5-0 mağlup etti.
Evcispor maça şu kadro ile çıktı: Murat Şimşek, E. Rafet Çavuşoğlu(Kp), Oğuzhan Koç , Bahadır Güngör, Murat Bayram, Ömer Uzun, Yunus Çakır, Kubilay Akkaya, Samet Irklı, Berke Akman ve Salih Ateş.
1. Amatör Küme B Grubu takımlarından Sanayispor, hafta içine alınan maçta, rakibi Yakakent Denizspor sahaya çıkmayınca hükmen 3-0 galip ilan edilmişti.
Grubun diğer takımlarından Terme Lisesi GSK, Samsun BŞ Belediyespor ile karşılaştı. Terme Lisesi bu sefer de sıçrayamadı ve tek farklı yenilgilere bir tanesini daha ekleyerek sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

GENÇLER YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ
Terme Lisesi GSK U12 takımı; Mehmet Settar Irklı(2), Taner Uylasi(2) ve Atamert Albayrak´ın golleri ile Çatalarmutspor´u 5-1; U14 takımı da Ahmet Senih Akkaya, Muhammet Ali Gündoğar ve Ayberk Uçar´ın golleri ile Yenidoğanspor´u 3-0 mağlup etti. Böylece U14 takımı, play-off yolunda bir engeli daha aşmış oldu. Kalan iki maçı da kazanırsa hedefine ulaşmış olacak.
Takımın hocalarından Enbiya Koç, ?Takımımız her geçen gün daha güzel bir futbol ortaya koyarak seyredenleri mutlu ediyor? derken Gökmen Yılmaz da, ?Özellikle ikinci yarıdaki oyunuyla seyredenlerin beğenisini kazanan oyuncularımı tebrik ediyorum. Kalan maçlarımızı da güzel futbol oynayarak kazanmak istiyoruz. Terme´nin geleceği olan bu gençlere sahip çıkarsak ve destek verirsek, başarı gelecektir. Bu güne kadar bize destek olan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´a, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli´ye, Mertaş Mermer sahibi Mehmet Yılmaz´a ve Celepçiler Beton sahibi Mahmut Celepçi´ye teşekkür ederiz? dedi.