Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AMAZON DERNEĞİNDEN TAM DESTEK

AMAZON DERNEĞİNDEN TAM DESTEK

Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Güler, 5 Nisan 2017 tarihli gazetemizin manşet haberine istinaden açıklama yaptı.

Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Güler, 5 Nisan 2017 tarihli gazetemizin manşet haberine istinaden açıklama yaptı.
Güler, ?Termeliler Saat Kulesi Yerine Amazon Heykelini İstiyor, başlıklı haber Bilgi gazetesinin 5 Nisan 2017 tarih ve 740 sayılı nüshasında manşetten yayınlandı. Terme halkının bu isabetli isteğinin alt yapısını oluşturan belgeleri, Amazon kavminin topraklarımızda yaşadığının kanıtlarını sizlere sunmak istiyorum. Efsane olan bu kavmin topraklarımızda 3000 yıl önce yaşadığını kabul etmenin ve bunu sahiplenmenin ne gibi bir mahzuru var? Bilakis bunu kabul edersek kamuoyunun ilgisini Terme´ye çeker, ekonomimize de katkı sağlamış oluruz.
Londra British Museum oda No 21 de Halikarnassus odasında gördüğüm taş oyma duvar fresklerinde, Herakles ve Theseus un Amazon Kadınlarıyla Themisykra da yaptığı savaş sahneleri asılıdır (20 adet fresk).
Bu fresklerin açıklamasında, Bodrum´da (Halikarnassus) MÖ 350 yılında yapılan bir Mazoleden sökülmüş ve ya deprem yıkıntısından sonra toplanıp Londra´ya götürülmüş olduğunu görüyoruz. Fresklerin açıklanmasında Terme´den (Themisykra) olarak bahsedilmektedir. Yine tarihi bir belge olarak bu cağdaki Anadolu haritasında da Themiskrya´nın Terme olduğu gösterilmektedir.
Tüm bu görsel kayıtları bilginize sunuyorum. Neticede diyorum ki; Terme´ye Cumhuriyet Meydanına Amazon Heykeli yapılması bu toprakların hakkıdır. Tarihin içindeki gerçekleri hatırlatacak ve gösterecektir. Terme´nin simgesi olacaktır.
Tüm hemşehrilerimi Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bu projeye sahip çıkmaya ve gerçekleşmesi için gayret göstermeye davet ediyorum.? dedi.