Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AMBARTEPE VE ÖRENCİK´TE HALK BULUŞMASI

AMBARTEPE VE ÖRENCİK´TE HALK BULUŞMASI

Terme kaymakamı Mehmet Parlak, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile kamu kurumları yetkilileri, Ambartepe ve Örencik Mahallerinde Halk Buluşması Günleri kapsamında ziyaretlerde bulundu.

Halk Buluşması Günleri kapsamında, Kaymakam Mehmet Parlak, Belediye Başkanı Şenol Kul ve kamu kurum yetkilileri, 28 Şubat Perşembe günü Ambartepe ve Örencik Mahallerinde vatandaşların şikayet ve taleplerini dinledi.
Kaymakam Parlak bu ziyaretlerin, kamu hizmetlerinin vatandaşlara en iyi şekilde sunulması ve vatandaşların hayat şartlarını iyileştirmekle görevli kamu görevlilerinin bir araya getirilmesini sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.
Toplantıların verimli geçtiğini söyleyen Kaymakam Parlak, yaptığı ziyaretlerde, düğünlerde silahla ateş edenlerle ilgili de bir açıklama yaptı.
Düğünlerde silahla ateş edenlere fırsat verilmeyeceğini, bu tür olaylarda konunun üzerine şiddetle gideceklerine vurgu yapan Parlak ? Düğün eğlencesi esnasında silahla ateş etmek, acı olaylarla karşılaşmamıza sebep oluyor. Bu tür olay yaşanmasını, kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Bu nedenle halkımızı ve düğün yapacak aileleri uyarıyorum. Düğünlerde eğlence tarzınızı değiştirin, silahla ateş etmeyin. Siz kendiniz bu alışkanlığı bırakmazsanız biz güvenlik güçleriyle bu işi önlemek için her türlü önlemi alacağız." dedi.

BÖLGEDE FINDIĞA ALTERNATİF ÜRÜN YETİŞTİRİLMELİ
Ziyaretlerinde bölgedeki fındık rekoltesinin düşüklüğüne dikkat çeken Kaymakam Parlak ? Artık fındık dışında alternatif ürün yetiştirilmesi gerekiyor. Terme genelinde fındık ağaçları çok yaşlı, gençleştirme yapılması gerekli ancak bu süreç yavaş yavaş olmalı yani rekolte daha da düşürülmemeli. Ayrıca fındık haricinde vatandaşlarımızın alternatif ürün yetiştirmeye de yönelmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu konularda vatandaşlarımıza gereken desteği vermeye hazırız? dedi.

?DESTEKLEME PROJELERİNE BAŞVURU ÇOK AZ?
Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme projeleri ile ilgili Terme´yi değerlendiren Parlak ?Samsun´da kırsal kalkınmayı destekleyen 985 projeden sadece 15 tanesi Terme´ye ait. Bu sayı çok az. Vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmeliyiz. Muhtarlar özellikle bu konu hakkında bilgi almalılar. Projelerde %40-70 arası destekleme var. Bu projelerle fındığa alternatif ürünler yetiştirileceği gibi farklı ekonomik uğraşlar da bölgemize kazandırılabilir? dedi.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, halk buluşmalarında karar mekanizmasına her kesimden vatandaşları dahil ederek hizmet ve çareler ürettiklerini dile getirirken "Halkımızla beraber olmanın, onların sorunlarına çözüm üretmenin ve Terme´yi birlikte yönetmenin mutluluğunu yaşıyoruz? dedi.
Toplantıya katılan sağlık müdürlüğü yetkilileri ise vatandaşlara kanser hakkında bilgiler verdi. Kanser taramasının ücretsiz olduğunu söyleyen yetkililer bu konuda halkın daha duyarlı olmasını beklediklerini belirtti.