Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİN’DEN ÇANAKKALE ZİYARETİ VE İSTANBULUN FETHİ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİN’DEN ÇANAKKALE ZİYARETİ  VE İSTANBULUN FETHİ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilciliği Çanakkale Şehitlerine ziyaretini, İstanbul’un Fethi’nin 569. yıl dönümü ile birleştirerek yaklaşık 50 öğrenci gurubu ile gerçekleştirdi.

    Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilciliği her sene düzenli olarak yaptığı fakat pandemi dolayısıyla ertelediği Çanakkale Şehitlerine ziyaretini  İstanbul’un Fethi’nin 569. yıl dönümü ile birleştirerek yaklaşık 50 öğrenci gurubu ile gerçekleştirdi.  
    Bu güne kadar yaklaşık 1500 öğrenciyi Çanakkale ile buluşturan Terme Anadolu Gençlik Derneği, bu yıl da hayırsever vatandaşların katkıları ile öğrencilerin her türlü giderlerini karşılayarak, 50 lise öğrencisini şehitlerimizi ile buluşturdu. 
    Ziyarette açıklamada bulunan Anadolu Gençlik Derneği , “Çanakkale Şehitlik ziyaretlerine çok önem veriyoruz. Bu sebeple Genel Merkezimizin planlamaları dahilinde, “250 bin şehide 250 Hatip Kampanyası” düzenleyip Çanakkale'de şehitlikte duasını yapmak üzere,  her yıl,  il ve ilçeden yurt genelinde yaklaşık 40 bin öğrencimizi Çanakkale ile buluşturuyoruz. Orada şuurlu rehberlerimizle, canlı olarak yaşadığımız ve gördüklerimiz, gençlerimize tarih ve ecdat şuuru, milli maneviyat şuuru kazandırmaya çalıştık, Termemizde yapılan hatimlerin orada duasını yaptık.
    Orada yabancı turistlerin imrenerek Çanakkale'yi anlatmaları, bizlerin ihmal ettiği Çanakkale şuuruna yabancıların ne kadar değer verdiğini görüyoruz. Ayrıca, bu noktada ülkemizdeki en güzel örneğin, Gaziantep Şahinbey belediyesinin ilçesindeki tüm öğrencileri, her yıl, havayolu ile Çanakkale'yle buluşturmasına şahit olduk. Keşke tüm yerel yönetimler ve sivil kurumla bu şuurda olsa ve beldesindeki öğrencilerin ecdadı ile buluşmasına sebep olsa. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak gücümüz yettiği kadar gençlerimize bu hizmeti vermeye devam edeceğiz. İstiyoruz ki Terme her öğrenci dünyanın en büyük güçlerine karşı verdiğimiz Milli Mücadelemizin kapısı olan, var oluş mücadelemiz olan Çanakkale'yi yerinde görsün, Çanakkale şuurunu alsın.
    Bu gezi programını TRT de yapılan Kur'anı-ı Kerimi Güzel okuma yarışmasında 11. olan Çarşamba İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Mustafa ÖZTÜRK’le beraber, Gönen, Keşan, Ayasofya ve Boluda yapılan Kuran Ziyafleri ile taçlandırdık. Ayrıca öğrencimiz Mustafa ÖZTÜRK''e başarısından ve programa sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.
Bu çalışmaların yapılmasına sebep olan, bize destek olan başta, Termeli esnaf ve iş adamlarımız başta olmak üzere tüm hayır sever kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.         
    Bu ziyaret sırasında, Balıkesir Gönende bizi en güzel şekilde ağırlayan Termeli işadamımız İbrahim BAŞ'a ve Gönen müftümüz Sayın Ahmet DURAN'a, Edirne Keşanda konaklama ve ikramlarını esirgemeyen Termeli işadamımız Yusuf POLATCAN ve Keşan Müftümüz  Sayın Mehmet YİĞİT'e, İstanbul'da ikramda bulunan işadamımız İbrahim SOYLU'ya, Boluda bizleri misafir eden, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Kıymetli Prof.Dr. Mustafa ALİŞARLI hocamıza  ayrıca teşekkür ederiz.”dedi. Hbr: Berkan KARAPIÇAK