Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ANAFARTALAR´DA ZÜMRE TOPLANTISI

ANAFARTALAR´DA ZÜMRE TOPLANTISI

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık zümre toplantısı, İlçe Cumhuriyet Baş Savcısı Hikmet Semiz ve İlçe Kütüphane Müdiresi Filiz Önder´in de katılımı ile Terme Anafartalar Ortaokulu´nda gerçekleştirildi.

ADLİ MAKAMLAR OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Çocuk ihmal ve istismarı konusundaki hassasiyetlerine dikkat çeken Cumhuriyet Baş Savcısı Hikmet Semiz ?Onlar bizim geleceğimiz. Geleceğimize zarar gelmesini asla istemeyiz. Her zaman mağdurun yanında zalimin karşısındayız. Siz değerleri öğretmenlerimize adli makamlar olarak, her zaman destek verecek ve yanınızda olacağız. Teknoloji çağında yaşadığımız bu dönemde maalesef çocuklarımız siber zorbalıkla karşı karşıya kalıyorlar. Sizlerin bu konuda, veli ve öğrencileri bilgilendirmesi çok güzel. Velilerin çoğu maalesef yanı başında oturan çocuğunun girdiği sitelerin zararı konusunda bilgi sahibi değil. Oyun diye servis edilen pek çok internet oyunu, çocuklarımıza zarar veriyor. İnternet olan evlerde, internet merkez oda dışında çocuklarca kullanılmamalı, ailenin gözetiminde internete girilmeli, internet filtrelerinden mutlaka yararlanılmalı, sınırlı bir zaman içinde internete girilmeli? dedi.

KİTAP VE KÜTÜPHANE SEVGİSİNİ KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Kütüphanenin aktif bir şekilde çalıştığına değinen Terme Kütüphanesi Müdiresi Filiz Önder ise kütüphaneye çocuk bölümü de açtıklarını dile getirerek ?Küçük öğrencilerimiz için açılan bu bölüm sayesinde kitap ve kütüphane sevgisini kazandırmayı hedefliyoruz. Kurumumuzda internet ve bilgisayar da var. Öğrenciler internet kafelerde ya da kırtasiyelerde hazır ödev alıp para vermek yerine, kurumumuza gelip ister kitaplardan ister internetten ödevlerini yapabilirler. Kitap sevgisi olan bir çocuk internetten de, zararlı alışkanlıklardan da uzak olur? dedi.

Okul Müdürü Mustafa Kurnaz da zümre toplantısına katılarak değerli bilgiler paylaşan başta Cumhuriyet Baş Savcısı Hikmet Semiz olmak üzere Kütüphane Müdiresi Filiz Önder´e ve diğer katılımcılara teşekkür ederek, PDR servislerinin bir okulun can damarı olduğunu söyledi.