Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ANKARA SAMSUN DERNEKLERİ FEDERASYONU KURULDU

ANKARA SAMSUN DERNEKLERİ FEDERASYONU KURULDU

Ankara Samsun Dernekleri Federasyonu (ASDEF), Mimar-Ekonomist Remzi Kozal başkanlığında kuruldu.

Ankara´da bulunan 20´yi aşkın Samsun hemşehri derneği, Ankara Samsun Dernekleri Federasyonu çatısı altında birleşti.
Samsunluların birbirleriyle iletişim ve her konuda dayanışmasını artırmaya yönelik çalışmaları yoğunlaştıracak olan ASDEF´in Samsun-Ankara-İstanbul ekseninde de ayrıca bir köprü oluşturacağı belirtildi.  Samsun´un çözüm bekleyen sıkıntılarını Ankara´ya taşıma noktasında da çalışmalar yapacak olan ASDEF´in Samsunlular içinde bir toplanma çatısı olacağını ifade eden Remzi Kozal, "ASDEF´in kurulması Ankara´daki hemşehrilerimiz ve dostlarımız arasında büyük bir sevincin yaşanmasına sebep oldu. Ankara´nın dört bir yanındaki Samsun derneklerinin ve hemşehrilerimizin bir buluşma noktası da olmuştur" dedi.  
ASDEF´in Kurucu Genel Başkanı olan Kozal, "2010 yılı adrese dayalı nüfus sayımına göre 61 bin 861 Samsun nüfusuna kayıtlı hemşehrimizin yaşadığı Ankara, Samsun dışında en fazla Samsunlunun yaşadığı üçüncü şehir konumunda bulunmaktadır. Samsun nüfusuna kayıtlı olmayıp nüfusunu Ankara´ya aldıranları da hesaba kattığımızda Ankara´da 100 bin dolayında hemşehrimizin yaşadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. ASDEF´in kuruluşunun 19 Mayıs gibi çok önemli bir haftaya denk gelmesi de ayrıca bir sevinç vesilesi olmuştur. Yine bu yıl Samsunsporumuzun da Süper Lig´e çıkması Ankara´daki hemşehrilerimiz arasında da büyük sevinç oluşturmuştur. İstanbul, Ankara, Bursa ve Tekirdağ illerimizde kurulmuş olan 8 adet Samsun Dernekler Federasyonu ile bir araya gelerek bir konfederasyon çatısı altında çok daha büyük bir oluşumu hayata geçirmek için de çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Özellikle Samsunspor´un Süper Lig´e çıkmasıyla yalnızca Samsunspor Süper Lig´e çıkmamıştır. Aynı zamanda Samsun´da ve Samsun dışındaki bütün Samsunlular da Süper Lig´e çıkmıştır. Bir defa daha tüm camiası ile birlikte Samsunspor´u kutluyor ve sabırsızlıkla Süper Lig maçlarını bekliyoruz" dedi.  
ASDEF´in kurucu yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: "Genel Başkanı Remzi Kozal, Genel Başkan Vekili Muhittin Noyan, Genel Sekreter Süleyman Gündoğdu, Genel Başkan Yardımcıları Nahide Berker, Dursun Kolay, Mustafa Çelik ve Adil Adsan."Kaynak: Ankara Samsun Dernekleri Federasyonu kuruldu