Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

ANNE VE 2 KIZI HAYATINI KAYBETTi

ANNE VE 2 KIZI HAYATINI KAYBETTi

Bir evde çıkan yangında yaşlı bir kadın ile konuşma, görme ve duyma engelli 2 kızı hayatını kaybetti. Yangını, anneannesine sürpriz yapmak amacıyla İstanbul´dan gelen yaşlı kadının torunu fark etti.

Terme ilçesinde bir evde çıkan yangın sonucu yaşlı bir kadın ile engelli 2 kızı yaşamını yitirdi.
Edinilen bilgiye göre, Sevim S.nin (80) torunu Selim Y., anneannesine sürpriz yapmak amacıyla haber vermeden İstanbul´dan Terme´ye geldi.


Anneannesinin Özyurt Mahallesi´ndeki evine giden Yağcı, evin yandığını görünce itfaiyeye haber verdi. Eve giren Selim Y., anneannesini alevlerin arasından çıkarmayı başardı.

İtfaiye ekipleri, yangını söndürdükten sonra evde yaptığı incelemede, S.´nin kızları Emine S.(50) ile Havva G.´nin (60) cansız bedenini buldu.


Sevim Semiz de evin önünde ambulansta yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Emine S. ve Havva G. kardeşlerin konuşma, görme ve duyma engelli oldukları, G.´nin İstanbul´da yaşadığı, annesini görmek amacıyla Samsun´a geldiği öğrenildi.

Anne ile kızlarının cenazeleri, Terme Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

SAVCI, EL KOYDU!

Yaşanan yangın sonrası şok bir gelişme yaşandı.12 Şubat Pazartesi öğle namazı sonrası cenazeler toprağa verilecekti. Yüzlerce kişi Özyurt Mahallesi´ndeki Özyurt Cami´ine akın ederken son anda cenaze töreninin iptal edildiği açıklandı.


Terme Cumhuriyet Savcılığı, yangın faciasını şüpheli bularak, anne ve kızlarının cesetlerinin incelenmesi Samsun´a Adli Tıp Kurumu´na gönderilmesi kararı aldı.

TOPRAĞA VERİLDİLER


Yangın sonrası Terme Devlet Hastanesi morguna kaldırılan anne ile işitme ve görme engelli kızlarının cenazeleri, yakınları tarafından alınarak Özyurt Mahallesi´ndeki akrabalarına ait eve getirildi.


Helallik alındıktan sonra evin önünde kılınan namazın ardından anne ve kızlarının cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verildi.