Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ARICILAR DİKKAT! SON TARİH 31 OCAK!

ARICILAR DİKKAT! SON TARİH 31 OCAK!

Türkiye Bal Üreticileri Birliği Genel Başkanı Azmi Yıldız, 1 Ocak 2018 tarihinde kapatılan Arıcı Kayıt Sistemi (AKS)´nin güncellenmesi için ocak ayının sonuna kadar arıcıların İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´ne dilekçe verilmesi gerektiğini hatır

Yıldız, güncelleme yapılmadığı taktirde arıcıların belli haklardan yararlanamayacağını belirtti.
Türkiye Bal Üreticileri Birliği Genel Başkanı Azmi Yıldız, Arıcı Kayıt Sistemi´nin güncellenmesi için 31 Ocak tarihine kadar arıcıların İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuru yapması gerektiğini hatırlattı.


?HER SENE YILBAŞINDA GÜNCELLEME OLUR?
Her yılın başında AKS güncellemelerinin rutin olarak yapıldığını ifade eden Azmi Yıldız, ?AKS demek, arıcının malının adetini gösteren bir sistem. Her yıl bunu güncelleme yapıyoruz ki arıcılarımıza her hangi bir haksızlık olmasın, hakkı yenmesin, mağdur olmasın. Her sene yılbaşında güncelleme olur. Güncelleme bunun ismi. Güncelleme yapabilmek için hazır dilekçeler bizde de var. Bu dilekçeleri İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine veriliyor.?dedi.

?GÜNCELLEME YAPMAYANLAR SİSTEMDEN DÜŞER?
Yıldız, sistem güncellemesi yapılmadığı taktirde arıcıların teşviklerden ve diğer haklardan yararlanamayacağını belirterek, ?AKS başvuruları güncellenmediği taktirde arıcılarımız teşviklerden yararlanamaz. Sistemleri güncel olmadığı için otomatik olarak arıcı oldukları görünmez olur, sistemden düşer. Yaylaya gidip çıkış alamazlar, oturum alamazlar, kredi alamazlar.? diye konuştu.

?SON TARİH 31 OCAK?
Yıldız, arıcıların 31 Ocak tarihine kadar güncellemelerini yapmaları gerektiğini belirterek, ?Başvuru güncellemeleri Ocak ayının sonuna kadar yapılmalı. Çünkü ay sonundan itibaren yayla işlerimiz başlıyor. Çıkışlar alınmaya başlanıyor. Bu sistemi güncellemeden çıkışlarını alamazlar. Bu ayın sonuna kadar herkes güncellemesini yaptırsın.? ifadesini kullandı.