Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

´ARKESANAT´ DERGİSİ ÇIKTI!

´ARKESANAT´ DERGİSİ ÇIKTI!

Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi´nde, iyi şeyler yapmak adına; Türkiye´ye kapılarını açacak kültür hareketi başlatıldı. Kurmuş oldukları ´arkesanat´ Edebiyat/Kültür/Sanat Dergisi ile çok büyük ilgi topladılar. Öğretmenlerin, öğrencilerin ve ulusal

Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi´nde, iyi şeyler yapmak adına; Türkiye´ye kapılarını açacak kültür hareketi başlatıldı. Kurmuş oldukları ´arkesanat´ Edebiyat/Kültür/Sanat Dergisi ile çok büyük ilgi gördü.

Öğretmenlerin, öğrencilerin ve ulusal çaptaki birçok yazarın destek verdiği dergi çok beğenildi. Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesinde görev yapan, Okul Müdürü Cengiz Can´ ın imtiyaz sahipliğini, Okul Felsefe Öğretmenlerinden Ömer Vural ´ın Genel Yayın Yönetmenliğini, okul Felsefe Öğretmeni Adem Tokur´ un Kültür-Sanat Yönetmenliğini üstlendiği dergide, yayın kurulunu: Mehmet Alp Güven, Ebru Akkuş, Hasan Baylan isimli öğrenciler oluşturuyor.

Uzun soluklu bir dergi çıkartmak istediklerini söyleyen Genel Yayın Yönetmeni Ömer Vural, ?Türk Milleti´nin, milli dinamizmlerini yeniden canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına yaptığı atılımda ?bir karınca adımı olsun? katkıda bulunmaktır amacımız. Ayrıca, Samsun´dan Türkiye´ye kapılarını açacak büyük bir derginin hedefinden koşuyoruz. Yaptığımız ekipçe çalışma ile öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi teşvik ediyoruz. Birçok yazara göre, Edebiyat adına yapılması gereken ilk çalışma dergi çıkartmaktır. Ama biz bunu sadece çıkartmak için değil; bir edebiyat, bir kültür, bir sanat hareketi olarak görüyoruz. Yazarlarımızdan ve dergiyi okuyanlardan gelen yorum ve düşüncelere göre, dergimizin beğenildiğini, sevildiğini anladık. Derginin devamı için bizler çalışmalarımızı sürdüreceğiz.? diyen Vural, ?Bizler bu dergiyi kesinlikle ticari amaçlı kullanmıyoruz. Yaptığımız bu çalışmaya değer verilmesini istiyoruz.? dedi. Yapılan çalışmayı desteklemek ve takip etmek için www.arkesanat.com adresinden ve Facebook, Instagram, Twitter/arkesanat adreslerinden takip edebilirsiniz.

BASKI BİLGİ OFSETTE
Baskı ve dizgisinin Terme Bilgi Ofset´te yapıldığı derginin Terme´deki temin noktaları: Terme Bilgi Gazetesi, Dünya Kitap-Kırtasiye, Ersoy Kitap-Kırtasiye ve Çağlayan Kırtasiye´dir.