Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Samsun`un Terme İlçesinde Terme`de halk oyunlarına ilgi giderek artıyor. Bu yıl ev hanımlarının da rağbet gösterdiği kurslar, kayıtların ardından geçtiğimiz hafta içi başladı.

Terme Halk Eğitimi Müdürlüğünce yetişkinlere yönelik açılan Halk Oyunları kursları aralıksız devam ediyor. Aralarında ev hanımı, gazeteci, öğretmen, memur gibi değişik meslek guruplarından kişilerin ve öğrencilerin yer aldığı kurslara ilgi büyük.
Kurslarda, halk oyunları eğitmeni Emrah Kuvvet tarafından, Trabzon, Artvin ve Ege yörelerine ait halk oyunları öğretiliyor.

Folklor kültürünü daha iyi yaşatmak amacıyla her yıl kurs açıldığını ifade eden Emrah Kuvvet, “Kurslara olan ilgi sevindirici. Her meslekten vatandaşlarımız kursa katılıp halk oyunları öğreniyor. Bu yıl ev hanımlarının da katıldığı kurslarımız, dikkat çektiği kadar zevkli ilerliyor. Kurslarla amacımız, halk oyunlarının en iyi şekilde oynanmasını sağlamak, folklor kültürünü gelecek nesillere aktarmaktır."dedi.

Kurs saatlerini çalışanların mesai zamanlarına göre ayarladıklarını önemle vurgulayan Kuvvet, “Kursiyerlerimiz değişik yörelere ait oyunları öğrenmekten büyük mutluluk duyuyor. Ancak çalışan kesimin iş saatleri kurs saatlerine uyum sağlayamadığından kursları herkese uysun diye akşam saatlerine ayarladık.”dedi.