Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Samsun`un Terme İlçesinde Terme Belediye Başkan Aday Adaylığını miting gibi bir açıklama ile Termelilerle paylaşan eski Terme TSO Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk, "Ömrümü adadığım Terme İlçesi`nde değişim ve gelişim için göreve hazırım" dedi. Okul ve 5 yıl

Terme için yıllarca mücadele ettiğini ve bu mücadelesi sonucunda ilçeye bir çok önemli değeri kazandırdığını belirten eski Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk, Terme Belediye Başkan Adaylığı için kolları sıvayarak miting gibi bir törenle aday adaylığı başvurusunu yaptı.
 
ÖMRÜMÜ TERME`YE ADADIM
Terme İlçesi`ndeki iş yerinin önünde toplanan kalabalık grubun sevgi gösterileri eşliğinde Terme Belediyesi`nin önünde bulunan alana yürüyen Zekai Cengiz Demirtürk, burada miting gibi bir açıklama ile aday aday olduğunu ilçe halkıyla paylaştı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, ilçedeki üniversite öğrencileri ile taraftar derneklerinin katıldığı açıklamada, yıllardır Terme İlçesi için mücadel ettiğini belirten Zekai Cengiz Demirtürk, "Ömrümü ilçeme adadım. Termespor başarılı olsun diye mücadele ettim. Genç kızlarımız için Terme Halk Eğitim Merkezi`ni Güçlendirme Derneği`nin kuruluşunda yer aldım. Terme Emniyeti Güçlendirme Derneği`ni kurulmasında öncü olarak çalışmaları içerisinde yer aldım. Yıl 1999 olduğunda Termeliler bana belediye başkanı olmam için ısrar etti. Bazıları araya girdi, daha genç olduğum için bekle dediler. Beklerken Terme TSO Başkanı oldum. Bu bana yetemezdi. 365 oda başkanı arasında ilk 7`ye giren tek ilçe başkanı oldum. Dünya çapındaki toplantılara Türkiye`yi temsilen katıldım. İlçemizde okul açığı var diye buradan bir heyet kurduk, yüksek okul istedik. O yüksek okulun her parçasında emeğim var. Terme Anadolu Lisesi açmak için dostlarımızla mücadele ettik, kazandırdık. Geçtiğimiz Aralık ayında ilçemizden 35 gencin Samsun`da işe girmesini sağladım. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş`a 27 şehidimiz olduğunu söyledim. Gel dedim, memleketime okul yap, şehitlerimizin adını yaşatalım dedim. Ambartepe`ye lojmanların yapılmasını sağladım. Bugün ilçede görev yapan tüm sivil toplum kuruluşlarında emeğim var, göz nurum var" dedi.
 
TURİZM MERKEZİ OLACAK
Terme İlçesi`nin turizm merkezi olabilmesi için her türlü projeye sahip olduklarını ifade eden ve 5 yıldızlı bir oteli ilçeye kazandırma sözü veren AK Parti Terme Belediye Başkan Aday Adayı Zekai Cengiz Demirtürk, "İlçemizi turizme açmak isteyenler var. İlçemizin turizm merkezi olmasını istemek öyle lafla, sözle olacak iş değil. Bu anlamda projelerim hazır. İlk olarak Terme İlçesi`nin eksiği olan otel sorununu çözeceğim. Kısa sürede ilçemize 5 yıldızlı bir otel kazandıracağım. Ardından ilçemizi denizle buluşturacağım. Bahçelievler ve Yalı Mahallesi`nden denizle buluşacak olan ilçemizde ayrıca yayla ve inanç turizmi de olacak. Bugüne kadar ilçemizin değerleri olan pide ve pirinç`in tanıtımı için uğraştım. Terme pidesinin patentini aldım. Tüm fuarlara ilçemizin pidesi ve pirinçi ile katıldık. Biz küçük bir ilçe olabiliriz ama aynı zamanda büyük de bir bütünlüğün, birliğin merkeziyiz" diye konuştu.
 
OKUL SÖZÜ VERDİ
Adaylık için yola çıkmadan önce ilçenin önde gelenleriyle bir araya geldiğini ve büyüklerin ellerinden öperek müsaade aldığını söyleyen Demirtürk, "Ben bu yola çıkarken Terme`nin tüm büyüklerinin elini öptüm. Sami Tomrukçu`nun da elini öptüm, İsmail Tomrukçu, Hüseyin Dağcı`nın da elini öptüm. Terme için varız, Terme için çalışacağız. Terme`nin eksikleri belli, sorunları belli. Hiç maceraya gerek yok. Güçlü bir ekiple bu sorunları teker teker çözeceğiz. Terme`de doğmuş, yaşamış bir delikanlıyı, bir genç kızımızı TBMM`ye milletvekili olarak da göndereceğiz.Terme`nin birlik zamanı. Kalbini bana açanlar burada bir araya geldi. Sizler şahit olun, AK Parti`den aday adaylığımı açıklıyorum. Adaylığım onaylandığı gün Terme`nin eksiği olan ister Fen Lisesi isterse de Sosyal Bilimler Lisesi olsun hemen temel atıyoruz. Seçimleri bile beklemiyoruz. Hayırsever işadamımız Tunç Güvenoğlu bu okul için hazır bekliyor. Terme`nin evladı kendi ilçesinde okuyacak. Biz gerçekleri yazacağız, tarih de bizi yazacak. Bizim projelerimizde hazır, yatırım yapacak iş adamları da hazır. Benim arkamda iş dünyası var. İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Borsası var. Onların desteğini alarak geldim. Türkiye`nin en büyük şehirlerinden birisinin Büyükşehir Belediye Başkanı, aday olduğum gün burada olacak. Herkes bizimle, yanımızda, destekçimiz" diye  konuştu. 
 
Terme Belediyesi önündeki açıklamasının ardından alkışlar eşliğinde AK Parti Terme İlçe Başkanlığına giden Zekai Cengiz Demirtürk, aday adaylığı evraklarını İlçe Başkanvekili Yüksel Soyyiğit`e teslim etti.
 
AĞABEYLİK YAPARIM
AK Parti Terme İlçe Başkanlığındaki başvurunun ardından Terme Belediyesi`ni de ziyaret eden Demirtürk, Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu ile bir araya geldi. AK Parti`nin çıkaracağı adaya kendisinin de sonuna kadar destek vereceğini belirten Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, "İlçemizin gelişimi ve değişimi için AK Parti`den çıkacak olan belediye başkan adayına sonuna kadar destek olacağım. Zekai Cengiz Demirtürk`e bu anlamda başarılar diliyorum. Dört dönem belediye başkanlığı yapmış birisi olarak ağabeylik yapmaya hazırım" dedi.