Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe
terme haberleri- terme bilgi gazetesi- amazon derneği-

ARŞİV NİTELİĞİNDE ALBÜM

ARŞİV NİTELİĞİNDE ALBÜM

Terme´nin kültürel değerlerine sahip çıkıp dialog ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla 2014 yılında kırk üye ile faaliyete geçen Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanıp bastırılan ?TERME COĞRAFİ ALBÜMÜ?gelecek nesillere, ilçeni

Terme´nin kıymetini ortaya koymak amacıyla, ilçenin eski ve yeni fotoğraflarını ?Terme Coğrafi Albümü?nde topladıklarını söyleyen Dernek Başkanı Mustafa Güler ve Kurucu Dernek Üyesi Ali Rıza Ultav albümle ilgili şu bilgileri verdi:
?Öncelikle ilçenin turizme yönelik değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere bir kaynak oluşturmak adına oluşturduğumuz bu albüm, derneğimiz adına gurur ve mutluluk veren bir faaliyet oldu. 600 adet basılan albümde, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Terme Kaymakamı İlyas Gün´ün giriş yazılarının yanı sıra toplam 100 adet de fotoğraf yer alıyor. Bu fotoğrafların 80 tanesi belediye arşivlerinden elde edilen ve yüksek çözünürlüklü havadan çekilen fotoğraflar olup 20´si ise Piri Ayçiçek arşivinde alınan Terme´nin geçmişine ait fotoğraflardır.?

TERME DIŞINA DA ULAŞTI
Albümün kişiye özel basıldığına dikkat çeken Dernek Başkanı Mustafa Güler, albümü özel bir mektupla Terme dışındaki bürokrat ve hemşehrilere yollandığını söyledi.

Bu albüme sahip olmak isteyen kişilerin Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneği´ne ulaşmalarını belirten Güler ?Albüm isteyen kişiler derneğimize, 888 80 88 numaralı telefondan ulaşabileceği gibi Cumhuriyet Meydanı Berk İş Merkezi Üçüncü kattaki dernek binamızdan da ulaşabilir.
Kişiye özel basılan bu albüme derneğe bağış yapmak koşuluyla, başka kişiler de kendi adlarına yazılı bir şekilde bu albümden temin edebilir?dedi.