Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

ATATÜRK İLKOKULU ANKARADA

ATATÜRK İLKOKULU ANKARADA

Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin Ankara gezisi çok güzel geçti.

Atatürk İlkokulu 4.sınıf öğretmenlerinin öğrencileri ve öğrenci velileri ile birlikte 7 Nisan Cumartesi günü yaptıkları Ankara gezisi öğrencilerin beğenisini kazandı.

Ankara´ya düzenlenen bu gezi ile münasebetiyle öğrenciler arası iletişimin kurulması ve kaynaşmanın temini, merkezi yönetimi yerinde inceleme, başkent Ankara´yı tanıma ve Ankara´nın Kurtuluş Savaşındaki önemi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlama, sahip olduğumuz tarihi ve doğal güzelliklerimiz hakkında bilgi sahibi olmasını amaçlayan bu gezi oldukça verimli geçti.

Gezi zümre başkanı Nazmi Kılıç´ın, kafile başkanı okul müdür yardımcısı Köksal Rize´nin başkanlığında dördüncü sınıf öğretmenlerinden Seyfi Genç, Erol Yıldırım, İlknur Dikme, Halim Coşkun ile birlikte 47 veli ve 48 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.


Geziye 06 Nisan Cuma akşamı saat 00.30 de temin edilen araçla başlandı. Öğrencilerin yapacakları ilk uzun gezisine uğurlamak için kalabalık bir veli topluluğu Terme Cumhuriyet meydanındaydı. Bu gezi için günlerdir hazırlanan öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları görüldü. Yolculuk boyunca enerjik görülen öğrencilerin kısa sürede uyuması sağlandı.


Daha önceden planlandığı üzere sabah saat 07.30 de Ankara Seyir Cafede sabah kahvaltısı için gelindi. Kahvaltıdan sonra ilkönce Anıtkabir gezildi. Anıtkabir gezisinde kalabalık bir ziyaretçi grubu vardı. Rehberlerin en sakin hafta sonu olarak nitelemesine rağmen kalabalık çocukların dikkatinden kaçmadı. Anıtkabir ziyaretinden sonra ilk meclis binaları gezildi.


Meclis ziyaretinin tamamlanmasından sonra öğle yemeklerini yemek üzere tekrar Seyir Cafeye öğle yemeğine gidildi. Öğle yemeğinden sonra Sincan Harikalar Diyarına hareket edildi. Burada doyasıya oynayıp eğlendikten sonra dönüş hazırlıklarına başlandı. Dönüş yolunda Akvaryum gezildi. Buradaki hayvanları ziyaret etmek öğrencilerin çok hoşuna gitti. Akvaryum ziyaretinden sonra saat 20.00 de dönüş yolculuğuna başlandı. Otobüse biner binmez yorgunluktan uyumaya başlayan öğrencilerin Ankara gezisi 08 Nisan Pazar sabahı saat 02.30 de Terme Cumhuriyet Meydanında noktalandı.


Gezi kafile başkanı Nazmi Kılıç ?Okul gezileri hem çocukların öğrendikleri bilgileri de somutlaştırmaları açısından, hem de hangi konulara meraklı olduklarını keşfetmeleri açısından çok önemlidir. Tarihle, fen ve teknoloji ile veya başka konularla ilgili her türlü gezi öğrencilerin her türlü ufuklarını genişletecektir. Ufku ve bakış açısı genişleyen, merakları kamçılanan çocuklar hayata ve geleceğe daha güvenle bakarlar ve daha başarılı olurlar. Bundan dolayı geziyi düzenleyen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim? dedi.