Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ATATÜRK iLKOKULU ŞEHiTLERi TANITIYOR

ATATÜRK iLKOKULU ŞEHiTLERi TANITIYOR

Atatürk İlkokulu öğrencileri Şehitler Günü münasebetiyle bu yıl da ilçemizdeki şehit bir polis ve bir asker mezarını ziyaret etti.

Atatürk İlkokulu 1-H sınıfı öğrencileri öğretmenleri Nazmi Kılıç ve okul müdür yardımcısı Köksal Rize nezaretinde ?Şehitlerimizi Tanıyalım Projesi? etkinliği kapsamında şehitler gününü münasebetiyle ziyaretlerini 18 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdiler.
İlk ziyaret Bazlamaç Kasabası mezarlığında bulunan Şehit Polis Sevkan Yavuz´un mezarlığına yapıldı. Öğrenciler şehit mezarına gül bıraktılar. Daha sonra sınıf öğretmeni Nazmi Kılıç şehidin kısa hayat hikayesi hakkında bilgi verdi. İmam hatipler Ahmet Batuk, Mahmut Baştuğ tarafından yasini şerif ve diğer sureler okunduktan sonra dua yapıldı. Şehit polis Sevkan Yavuz mezar ziyareti tamamlayan kafile diğer şehit mezarı ziyareti için ayrıldı.
Diğer şehit mezarı ziyareti için Evci mezarlığına gidildi. Burada şehit piyade uzman çavuş Bülent Karataş´ın mezar ziyareti aynı şekilde yapıldı. Öğretmen Nazmi Kılıç tarafından şehidin kısa hayat hikayesi anlatıldı. Öğrenciler de bu mezara gül bırakıp imam hatiplerimizce Yasin ve sureler okunup dualar yapıldı. Kafile ve öğrenciler daha sonra okuluna döndüler.
Sınıfta öğrencilere şehitlerin hayatı hakkında geniş bilgiler verildi. Bundan sonraki yıllarda şehitlerimizi tanımaya ve tanıtmaya devam edileceği bilgisi verildi. Bu şehit mezarı ziyaretinden öğrencilerin oldukça etkilendikleri gözlemlendi. Şehitlerin ruhları şad, mekanları cennet olsun.