Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ATATÜRK 81. YILINDA SAYGI ÖZLEM VE MİMNETLE ANILDI

ATATÜRK 81. YILINDA SAYGI  ÖZLEM VE MİMNETLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta olduğu gibi Terme´de de saygı, sevgi ve minnetle anıldı.

  
    Ulu Önder Atatürk´ün ölümünün 81. yıldönümü, ilçemiz ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda, Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulmasıyla başladı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından program Belediye Kültür Merkezi´nde devam etti.    
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sosyal Bilgiler Öğretmeni İbrahim Yetgin yaptı. 
    Yetgin konuşmasında, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81’inci yılında O’nu özlem, şükran ve minnetle anıyoruz. “Ülke gerçeklerinin acımasızlığına rağmen böylesine güçlü bir inançla zafere odaklanıp ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyaya meydan okuyarak, dünya tarihine altın harflerle kazınan bir Kurtuluş Destanı yazmıştır. Yanan, yıkılan bir imparatorluğun küllerinden, yepyeni bir ruhla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. Askeri dehası ile düşmanlarını dize getiren Mustafa Kemal, devlet adamlığındaki üstün kabiliyeti ile dünyanın hayranlığını kazanmıştır. Atatürk’ü anmak üzere toplandığımız bu anlamlı günde, O’nu anmanın en doğru yolu O’nu iyi okumak ve sözlerini doğru yorumlayabilmektir. Hepimize düşen görev, ülkemizi barış içinde muhafaza ederek, dünyanın gelişmiş ülkeleri düzeyine çıkarmaktır. Ülkemizin bugün eriştiği nokta bize bu konuda umut vermektedir.” dedi. 
    Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan Atatürk Oratoryosu izleyiciler tarafından büyük alkış topladı.
    Daha sonra program şiirler ve öğrencilerin oluşturduğu koro ekibinin söylediği Atatürk´ün sevdiği şarkılar ile devam etti.  
    10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerin takdim edilmesi ile program son buldu. 
    Programa, Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Teğ. Eren Dede, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Savcısı Cansu Seyfikli, İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Doğan,Ziraat Odası başkanı Ferda Ergün, Şoförler Odası Başkanı Şuayip Akbulut, Esnaf ve Sanatkarlar Odası bAşkanı Recep Özcan, Siyasi Parti temsilcileri, daire amirleri, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER