Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AV. ALİ KILIÇ GÜVEN TAZELEDİ

AV. ALİ KILIÇ GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti Terme 6. Olağan Kongresi 10 Eylül Pazar günü Terme Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

AK Parti Terme 6. Olağan İlçe Kongreye Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü ve 23. Dönem Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, il başkan yardımcıları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve delegelerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Kongrede konuşma yapan Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, ?Ak Parti Terme İlçe Teşkilatının 6. olağan kongresinin partimiz, ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz, dünyanın dört bir yanındaki tüm dost kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Allah´tan temenni ediyorum.
Biz gönüller fethetmeye, gönüller yapmaya, dargınlıkları bitirmeye, kardeşlikleri pekiştirmeye, husumetleri yok etmeye, sevgiyi, aşkı, hakkı ve hukuku çoğaltmaya geldik. Biz koltuğa yapışıp koltukla yaşayanlardan olmadık. Koltuktan güç alan değil oturduğu koltuğa güç katanlardan olduk. Şunu hiç aklımızdan çıkartmadık, bu koltuklar bu makamlar bize sizlerden emaneti bugün siz değerli delegelerimizin iradesi tecelli ederek akıl vicdan ve hür iradenizle bu makamları ehline teslim edeceksiniz. Bizim kimseye karşı kişisel bir husumetimiz asla yoktur. Ama bu ülkenin ve aziz milletimizin hakkının, hukukunun yenilmesine geleceğinin tehlikeye atılmasını da asla rıza göstermeyiz. Bu yolda Sayın Cumhurbaşkanımız Partimizin kurucu ve Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğanla omuz omuza yürümekten onur ve gurur duyuyorum. Kendi ülkesine kendi milletine karşı ihanet içine giren kim olursa olsun, gözünün yaşına bakmadan gereğini yerine getirmekten bir an bile tereddütte düşmedik düşmeyeceğiz. Kimseden bizi sevmesini isteyemeyiz ama herkesten bizi dinlemesini, anlamaya çalışmasını, mümkünse katkı vermesini beklemek hakkımızdır. Çünkü biz 85 bin vatandaşımızın efendisi değil hizmetkarıyız. Bizim farkımız budur. Ak Partimizin bu olağan kongresine göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.? dedi.
Mevcut İlçe Başkanı Ali Kılıç´ın tek liste olarak girdiği seçimde 315 delege oy kullandı. Seçim sonucunda 310 delegenin oyunu alan Kılıç, güven tazeledi.


OYUNA GELMEYİN
Kongre sonrası açıklama yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Partimizin kongre usul ve esasları kongrelerdeki yönetim kurulu başkanı ve üst kurul delege listelerinin nasıl olacağı, listelerde, her kademe için yönetim kurulu asil ve yedek üye sayıları ile üst kurul asil ve yedek delegelerinin kaç kişiden oluşacağı belirlenmiştir. Kongrelerde aday olmayı düşünen kişilerin bunları kesinlikle bilmesi gerekmektedir. Terme ilçe kongresinde aday olarak liste sunan Hacı Bilal Aslan´ın listesi, belirlenen kriterlere uymadığı, olması gerekenden fazla yedek yönetim kurulu üyesi sunulması gerekçesi ile divan kurulu tarafından kabul edilmemiştir. Divan´ın bu kararının ardından gündemin seçimler maddesine geçilmiş olup, bu esnada İlçe Başkan adayı Hacı Bilal Aslan ile taraftarlarınca divanın kararına tepki gösterilmiştir. Tepki gösterenlerin büyük çoğunluğu delege olmayan hatta parti üyesi olmayan kişilerdir. Yaşanan bu gerginlik birlik ve beraberliğimize sekte vurmak amaçlıdır. Yaşanan bu hadiseye rağmen kongremizde oylama işlemi tamamlandı ve mevcut İlçe Başkanı´mız Ali Kılıç, 310 delegenin oyunu alarak yeniden AK Parti Terme İlçe Başkanı seçilmiştir." dedi.