Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

AZMİ TAŞDAN YABANIN DRAMINI ANLATTI

AZMİ TAŞDAN YABANIN DRAMINI ANLATTI

İlçemiz Sivaslılar mahallesinde ikamet eden Azmi Taşdan, aşırı kuraklık nedeniyle mahallelerindeki yabani hayvanların telef olduğunu söyledi.

 İklim değişikliğiyle birlikte yaşanan uzun süreli kuraklıklar ülkemizde yangınların etkili olmasının yanı sıra yaban hayatı da olumsuz etkiliyor.
İlçemiz Sivaslılar mahallesinde ikamet eden Azmi Taşdan, Sivaslılar Mahallesi sınırından başlayıp Çoban Yatağı, Gölyazı istikametlerini de kapsayan orman bölgesinde bulunan su kanalların kurumasıyla yaban hayatın susuz kaldığını iddia ederek susuz kalan yaban hayvanlarının durumunun korkutucu bir hal aldığını söyledi.
Aşırı sıcaklar nedeniyle susuz kalan bu hayvanlara acil çare bulunmazsa  telef olmalarının kaçınılmaz olduğunu aktaran Taşdan “Başta yabani atlar, karacalar, keçiler, çakallar, tilkiler ve tavşanlar ile türlü kanatlı canlılar mağdur durumdalar. Bu dramın içerisinde balıklar zaten telef oldular. İlgili makamlardan isteğim mevcut kanalları kepçeyle temizleyip su ile buluştururlarsa hayvanlar da suya kavuşup yaşamlarına devam edebilirler. Bunun çözümü gönül dostları ve ilgili makamların duyarlılığıyla mümkün olacaktır. Saygılarımla.”dedi.