Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BAHÇELER DONDU,TERMELİ YANDI

BAHÇELER DONDU,TERMELİ YANDI

Mart ayının son günlerinde Terme?de yaşanan ?don? olayı hasarı sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Oda Başkanları, yüksek kesimlerde fındığın yandığını ve bölgenin bir an önce afet kapsamına alınmasını istediler.

Basın toplantısında Terme`de yaşanan don afetinin fındık ve diğer ürünlere verdiği zarar anlatıldı.
Terme Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bülent Berk`in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu don zararı ile ilgili açıklaması yaptı.

Terme Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ekmekçi, don afetinin ilçe ekonomisine ne gibi olumsuzluklar getirdiğini anlatarak istihdamda yaşanacak olumsuzları dile getirdi.
Terme Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Şahane ve Terme İş Adamları Derneği Başkanı Muharrem Çelik yaşanan afetin esnaf ve iş dünyasını ne tür sıkıntılara sokabileceğinden bahsederek Terme’nin afet kapsamına alınması için hep beraber harekete geçilmesi gerektiğini ifade ettiler.

İlçemizde yaşanan don afetinin üreticimizde oluşturduğu mağduriyetin giderilmesi için yapılması gerekenler hususunda kurumlar arası fikir birliği oluşturuldu. Terme`nin doğal afet kapsamına alınması ve üreticinin devlet kanadı ile desteklenmesi konusunda gerekli başvuruların yapılacağı ve bu işin takipçisi olunduğunu söylediler.

Basın toplantısına Terme Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bülent Berk, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ekmekçi ile Meclis Başkanı Mehmet Körpe, Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, Kızılay Terme Şube Başkanı Denetmen Mali Müşavir Mehmet Aksuoğlu, Kuyumcular Derneği Başkanı Murat Yılmaz, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Şahane, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, Şoförler Odası Başkanı Şuayip Akbulut, Terme İş Adamları Derneği Başkanı Muharrem Çelik, katıldı.