Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAKAN KOCA, KARANTİNA SÜRESİ SONA EREN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

BAKAN KOCA, KARANTİNA SÜRESİ SONA EREN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

“Karantinada kalan misafirlerimiz çok memnun kaldıklarını belirttiler”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Çin’in Wuhan kentinden tahliye edilen ve gözlem süreleri dolan vatandaşlar ile bir araya geldi. Bakan Koca, ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Covid-19 (koronavirüs) salgını sonrasında Çin’n Vuhan kentinden Türkiye’ye getirilenlerin 42 kişiyle bir araya geldi. Koca, 14 günlük karantina süresini Dr. Zekai Tahir Burak Eğitim Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçiren konuklarla ayrı ayrı görüşerek sohbet etti.

Geçtiğimiz hafta gözlem altında tutulan üniversite öğrencisi Şeyma Çakır’ın, hastanedeki odasında doğum gününü tek başına kutlaması üzerine, “Gözlem süresi bittikten sonra inşallah hep beraber kutlayacağız” mesajını paylaşan Bakan Koca, söz verdiği gibi Şeyma’nın doğum gününü de tekrar kutladı.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Koca, bugünün karantinanın 14’üncü günü olduğunu, bilim kurulunun önerisi doğrultusunda 3 günde bir numunelerin alındığını, en son dün alınan numunelerin sonuçlarının bu sabah çıktığını, sonuçların negatif olduğunu aktardı.

“Karantinada kalan misafirlerimiz çok memnun kaldıklarını belirttiler”

Karantinanın son gününde görüştüğü yolculara 14 günlük sürecin nasıl geçtiğini, onları misafir olarak gördüklerini ve eksiklerinin olup olmadığını sorduğunu kaydeden Koca, “Çok memnun kaldıklarını, çok şaşırdıklarını, kendilerine misafir ötesi davranıldığını, her birisine yeri geldiğinde ayrı ayrı yemek dahil olmak üzere sorulduğunu ve yemeklerin çok güzel olduğunu ifade ettiler. Kişisel olarak herkesle ayrı ayrı ilgilenildiğini söylediler. Buradan çalışanlarımıza, sağlık personelimize teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Devletimiz büyük, milletimiz fedakar ve yüce gönüllü”

Mili Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve sağlık çalışanlarına teşekkür eden Bakan Koca, “Hepiniz çok yakınen görmüş oldunuz. Bir karantina hastanesi ayrılarak, özel ambulansa dönüştürülen uçakla ve bilimsel ekiple sağlık personeliyle birlikte tahliyesini bu çerçevede yapan tek ülke biz olduk. O anlamda dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağımızı özellikle ifade etmek istiyorum. Devletimiz büyük, milletimiz fedakar ve yüce gönüllü diyebiliyoruz” şeklinde konuştu. 


3.jpg