Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

BAKIR: BELDE BELEDİYELERİN DEVAMLILIĞINDAN YANAYIM

BAKIR: BELDE BELEDİYELERİN DEVAMLILIĞINDAN YANAYIM

Ak Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır belde ziyaretleri kapsamında 19 Eylül Perşembe günü İlçemiz Evci ve Söğütlü Beldelerini ziyaret etti.

İlk ziyaretini Evci Beldesinde gerçekleştiren Bakır, burada Belediye Başkanı Mustafa Gökçe`den belde hakkında bilgi aldı.
Evci Belediye Başkanı Mustafa Gökçe, beldenin genellikle fındıkla uğraştığını belirterek, fındık haricinde çeltik ve kavak yetiştirildiğini ifade etti.
Başkan Gökçe, yapılan ziyarette belde de çalışmalar hakkında bilgi verdi ve beldedeki okulun eğitiminin ise çok iyi olduğunu ifade etti.

TABAN ARAZİLERİNDE FINDIK OLMAZ
Beldenin tarımı, eğitim ve çalışmaları hakkında bilgi alan Bakır özellikle fındık yetiştiriciliği konusunda, “Bizim için öncelikli olan halkımızdır. Tabi ülkemizin de menfaatlerini göz önüne almak lazım. Türkiye`nin 2, 3 ve 4`üncü ovaları Samsun’da. Taban arazilerinde fındık olmaz. Fındığı üretmesi mecburen üretmesi gereken başka illerimiz var. Öyle bir ürünleriniz olmalı ki senede iki üç kez ürün alınmalı. Bunun yanı sıra ciddi anlamda seracılığımız olmalı. Ürün elde etmeliyiz ve katma değeri artırmalıyız. Önemli olan bir işe inanmak. İnandığınız her şeyi başarırsınız.
Bakır, Vatandaşlar Tarafından Karşılandı

Tülay Bakır, Söğütlü Beldesine gerçekleştirdiği ziyarette Belediye Meydanında vatandaşlar tarafından karşılandı.
Söğütlü Belediye Başkanı Muhittin Gürler`i ziyaret eden Prof. Dr. Tülay Bakır, başkandan belediye hakkında kısa bilgiler aldı.

Belediye hakkında Gürler şu bilgileri verdi: “2004 yılından beri beldeme hizmet ederek görevimi sürdürüyorum. Göreve başladığımda ilk olarak eğitim, sağlık, yol ve su diyerek yola çıkmıştık. Çok şükür beldemizde bugün hepsi de çok güzel bir durumda. Ben hizmet adamıyım. Yaptığımız hizmetlerden de hiçbir borcumuz yoktur. Benim için makam mevki önemli değil, önemli olan yapılan hizmettir.”diyerek beldelerinde eğitim seviyesinin de yüksek olduğunu belirtti.

Belde belediyelerinin ortadan kaldırılması Türkiye genelinde verilen bir karar. Ben beldelerin devamından yanayım. Bunu söylemekten de çekinmiyorum. Çünkü beldeler oradaki köylere statü kazandırıyordu. Yapmış olduğunuz bu güzel hizmetler de hiçbir zaman unutulmayacaktır.”dedi.
Bakır ayrıca beldenin tarımı hakkında da bilgi alarak Başkan Gürler’i çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Ziyaretlerde Tülay Bakır`a Ak Parti İlçe başkan yardımcısı Hüseyin Soyyiğit, Merih Kargı, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Fikret Oy ve Belediye Meclis Üyesi Fikret Kurt katıldı.