Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BALIK FİYATLARI TAVAN YAPTI

BALIK FİYATLARI TAVAN YAPTI

Karadenizde bir süredir etkili olan olumsuz hava koşulları yüzünden tekneler denize açılamayınca balık fiyatlarında önemli artış oldu.

Karadenizde, etkili olan fırtına yüzünden tekneler denize açılamayınca balık fiyatları tavan yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Karadeniz´de, Samsun, Sinop, Ordu ve Gresun limanlarında, olumsuz hava koşulları nedeniyle tekne sahiplerinin büyük bölümü son

3-4 gündür avlanmak için denize açılamıyor.

PALAMUT KAYBOLDU, HAMSİDEN ÜMİTLİYİZ

?Karadeniz´de çıkan palamut kayboldu? diyen Termeli balıkçılar, ?Samsun balık halinin büyük bölümünü Terme Limanı karşılıyordu. İstavrit, Çinekop, palamut ve barbun Terme´den çıkıyordu. Hava şartlarından dolayı balıkçılar Karadeniz´de açık sulara gidemiyor. Bu günlerde palamut kaybolurken, barbun yok denecek kadar az. Fiyatlar yükseldi. 100 TL olan çinekobun kasası 180 oldu. Tanesi 5 olan palamut 10´a çıktı. İstavritin kasası 50-60 TL iken 100 TL oldu. Tezgahlarımızda günde 50-60 kasa palamut satarken bu günlerde günde 2 kasa ancak satabiliyoruz.?dedi.

Balıkçı teknelerinin, olumsuz hava koşulları yüzünden denize açılamadığını ifade eden Termeli balıkçılar, "Bu zamana kadar palamut, çinekop, istavrit ve barbun bereketliydi. Vatandaş çok güzel balık tüketti. 3-4 gündür de tekneler barınaklarda, fırtınadan dolayı denize açılamıyor. O yüzden balıktaki pahalılık kaçınılmaz. Havalar düzelip normal av koşulları oluşunca fiyatlar gevşeyecektir." diye konuştular.

Hava şartları düzelince her an hamsinin çıkabileceğini belirten Termeli balıkçılar Karadeniz´de en çok tüketilen balığın hamsi olduğunu belirterek, ´´Karadeniz insanı hamsiyi çok sever ve tüketir. Geçen yıl hamsi sezonu bereketli geçti. Hava şartları düzelince her an hamsi çıkabilir. Bu yıl da hamsiden ümitliyiz.?dedi.