Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BALIKÇILAR YENİ SEZONA HAZIR

BALIKÇILAR YENİ SEZONA HAZIR

Denizlerde av yasağının sona ermesine kısa bir süre kala Termeli balıkçılar son hazırlıklarını tamamladı.

1 Eylül av yasağının kalkmasına sayılı günler kala balıkçılar tekne ve ağların bakımını tamamladı.
Termeli balıkçılar Karadeniz´in hırçın sularıyla baş edebilmek için yeni balık sezonu öncesi teknelerini ve yırtılan ağlarını tamir etti.

1 EYLÜL´DE ÇİFTE BAYRAM
Kurban Bayramı´nın birinci günü olan 1 Eylül´de ?Vira Bismillah´ diyecek olan balıkçılar bu sene çifte bayram yaşayacak.
15 Nisan günü başlayan denizlerdeki avlanma yasağı Kurban Bayramı´nın 1. günü olan 1 Eylül itibariyle sona eriyor. Av sezonunun açılmasına sayılı günler kala hummalı bir çalışma içerisine giren balıkçılar teknelerini ve ağlarını onarma çalışmalarını tamamlayarak ?Vira Bismillah´ diyecekleri 1 Eylül´ü sabırsızlıkla bekliyor.
Balıkçılar, "Sezon boyunca ağlar denize atılıyor. Bu nedenle yırtılıyor, parçalanıyor. İşte biz de yazın burada sezona kadar ağları tamir ediyoruz. Çünkü ağlar önemli. Ağlara bakmazsak, tamir etmezsek, bakımını yapmazsak balık tutamaz ve para kazanamayız. Aynı şekilde yıpranan teknelerimizi de onarmaya ve eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki av sezonu verimli geçer, tüm balıkçıların yüzü güler. Bu sene av sezonunun açılması Kurban Bayramı´nın birinci gününe denk geliyor. Biz de kurban ibadetimizi yerine getirdikten sonra VİRA BİSMİLLAH diyerek denize açılıp ağları atacağız. İnşallah bol bereketli bir sezon olur bizim için" dedi.

PALAMUTUN TANESİ 15 TL
Terme´de Ümit Balık Lokantası işletmelerinden Çağrı Genç ve Ümit Köksal troller ve gırgırlar denize çıkmadan birşeyler söylemenin erken olduğunu, şu anda Sinop´tan gelen palamutun 12 Tl´den alındığını tezgahlarda ise 15 Tl´den satışa sunulduğunu, Yakakent civarında palamutun görülmesinden dolayı sezon açılınca plamuttan ümitli olduklarını belirterek ?Bunu ancak sezon açılınca göreceğiz. İnşallah bol balık olur da vatandaş bolca balık tüketir.? diyerek sezonun hayırlı olmasını temenni ettiler.