Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba
bal, sahte ballar- terme haberleri- terme bilgi- son dakika terme- bilgi-

BALLA ŞİFA İŞE YARAMAZ OLDU

BALLA ŞİFA İŞE YARAMAZ OLDU

Kış mevsiminin yaklaşması ve grip hastalıklarının artması, şifa kaynağı bal´a talebi arttırdı. Ancak piyasadaki sahte ballar yüzünden asırlık şifa formülleri işe yaramaz oldu.

Terme´de yaşayan ve balcı dede olarak bilinen Yusuf Kuzu (82) sahte bal satan sahtekarlardan dert yanarak ?Bu sahtekarlar yüzünden bal ballıktan çıktı.?dedi.

Doğal diye satılan her bala inanılmaması gerektiğini belirten Kuzu, yıllarını arılara verdiğini ve sağlığını da doğal bala borçlu olduğunu söyleyerek vatandaşları bal alırken güvendiği ve bildiği kişilerden bal almaları konusunda uyardı.

GERÇEK BAL
BULMAK ZORLAŞTI
Son zamanlarda piyasada fazlaca sahte bal satıldığına dikkat çeken Kuzu, ?Özellikle ellerinde gezdirerek, yabancı ülkelerden getirip bal satanlar var. Bunların içinde ne olduğunu kim biliyor? Bunları kim denetliyor? Fiyatı ucuz diye kanıp sağlığınızdan olmayın. Bal alırken bildiğiniz kişi ve üreticilerden almaya çalışın.?dedi.

Bal almaya gelen vatandaşların büyüklerden öğrendiği şifa formüllerinin artık işe yaramadığını söylediğini belirten Kuzu, ?İstenilen şifa, doğru ballardan yapılınca gelir. Bal bin bir çiçeğin özünden oluşuyor. Sahte bal´ın ise içinde ne olduğu belli bile değil. Ben 82 yaşındayım sağlığımı düzenli bal ve temiz yayla havasına borçluyum. Mevsimin yağışlı gitmesi nedeniyle bu yıl bal verimi düştü ve fiyatlar arttı bu da, ucuz bala rağbeti arttırdı. Kestane balının kilosunu 70 liradan, çiçek balının kilosunu da 40 liradan satıyoruz.?dedi.