Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

BAŞARI EMEK İSTER EMEK VERMEYE DEVAM

BAŞARI EMEK İSTER EMEK VERMEYE DEVAM

Terme Tekvando Külübü, 4 yıldız adayı sporcuyla katıldığı Anadolu Yıldızlar liginden, 1 altın, 1 bronz madalya ile döndü.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel müdürlüğü tarafından 6-9 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenen Anadolu Yıldızlar ligi 11 Nisan Pazartesi günü Karabük'te tamamlandı. 
    On ilde 200 sporcunun katıldığı seçmeleri geçen Anadolu Yıldızlar ligi Karadeniz grubu 2 madalya aldı. 
    Antrenör Murat Özden, “Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşların sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının hedefleri doğrultusunda 'ANALİG' oluşturulmuştur.” dedi. 
    Özden, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında başlatılan “Anadolu Yıldızlar Ligi” projesinin 8.' si , “ANALİG 2022 Sezonu" Türkiye'nin yıldız adaylarını yine buluşturacak. 7 Bölge, 81 il takımı ve 12 Branş ile binlerce sporcunun mücadele ettiği ANALİG, yine binlerce Anadolu'nun yıldız adaylarını bir araya getirecek.
    4 yıldız adayı sporcumuzla katıldığımız Anadolu Yıldızlar liginde mücadele etmenin keyfini yaşadık. Dört sporcuyla katıldığımız Müsabakalar sonucunda; 1 altın madalya, 1 bronz madalya kazandık. 
    Emine Karaçuka 44 kg 1., Reyhan Özdemir 37 kg 3., Hiranur Kökten ve Yiğithan Keleş çeyrek finalde 1. olan sporculara yenildiler.
Yarı Final müsabakaları için daha çok çalışıp  yolumuza devam edeceğiz. Her turnuvada biraz daha gelişeceğiz daha hazır hale geleceğiz. Her turnuva yeni bir deneyim. Başarı Emek ister, emek vermeye devam. Çocuklarını maddi manevi destekleyen bize güvenen tüm velilerime teşekkür ediyorum.” dedi.