Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BASIN İLAN KURUMUNDAN, İLÇE GAZETELERİNE SEMİNER

BASIN İLAN KURUMUNDAN, İLÇE GAZETELERİNE SEMİNER

5216 ve 6360 Sayılı Kanunlarla dahil olan gazetelerde çalışan basın mensuplarına yönelik eğitim semineri, Kocaeli´nin Darıca ilçesinde bulunan Basın İlan Kurumu Bayramoğlu Sosyal Tesisleri´nde, ilçe gazetelerinden 65 temsilcinin katılımıyla gerçekleşti.

Basın İlan Kurumu´nun (BİK), ülke genelinde ilgili kanunlara muhatap ilçe gazetelerinin temsilcilerine yönelik olarak düzenlediği ?Basın Mensupları Eğitim Semineri? çeşitli oturumlarla devam etti.

İki gün süren programda dijital gazetecilik, yeni Yönetmeliğin genel uygulama esas ve usulleri, denetleme ve içerik kontrolü hakkında uygulama esas ve usulleri, BİK ile Resmi İlan ve Reklam Yayınlayan Gazeteler Arasındaki faturalaşma, ödeme ve mutabakatlar, İLANBİS ve dijital dönüşüm çalışmaları, yerel gazetelerin dijital reklam piyasalarına entegrasyonu hakkında sunumlar yapıldı.

BİK´in özellikle yerel basının dijital dönüşümü, yerel basın çalışanlarının istihdamı ve personel niteliğinin artırılmasına yönelik farklı kurumlarla geliştirdiği projelere dair bilgiler verildi.

İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam, yerel gazetelerden gelen katılımcılara ?Kurum Mevzuatı ve Resmi İlanlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin Genel Uygulama Esas ve Usulleri´ sunumunu yaptı.
Çam, 41 şubede Basın İlan Kurumu olarak temsil edildiklerini son TÜİK verilerine göre yayın hayatını sürdüren gazete ve dergilerle ilgili istatistikleri paylaştı.

?Basın Mensupları Eğitim Semineri?nin kapanış programında BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin konuşma yaptı. Elçin, uzun yıllardan beri uygulanmakta olan 67 sayılı Genel Kurul kararının yerine 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren kısaca Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği olarak adlandırılan yeni Yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini, bu eğitim programında da ağırlıklı olarak Yönetmenlik hakkında bilgilendirmeler yapıldığını, bundan sonra uygulamalarda karşılaşılabilecek her türlü sorunda BİK personelinin yardıma hazır olduğunu belirtti.
Basın mensuplarına yönelik eğitim semineri programı, BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin´in kapanış konuşmasının ardından düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.