Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BASIN MENSUPLARINA SEMİNER

BASIN MENSUPLARINA SEMİNER

Basın İlan Ku­ru­mu­nun (BİK) Basın Men­sup­la­rı­na yö­ne­lik eği­tim se­mi­ne­ri, 9-10 Ha­zi­ran ta­rih­le­rin­de Ku­ru­mun Ko­ca­eli Bay­ra­moğ­lu Tatil Kö­yün­de ger­çek­leş­ti­ril­di.

Basın İlan Kurumu (BİK)´- in ga­ze­te­ci­le­re yö­ne­lik dü­zen­le­di­ği 9-10 Ha­zi­ran ta­rih­le­ri ara­sın­da­ki eği­tim se­mi­ne­ri Ko­ca­eli Bay­ra­moğ­lu Tatil Kö­yün­de geniş bir ka­tı­lım ile ger­çek­leş­ti­ril­di.

BİK eğitim seminerine gazetemiz muhabirlerinden Nazan Şentepe´de katıldı.

İki gün süren ve dokuz otu­ru­mla ger­çek­leş­ti­rilen eği­tim se­mi­ne­ri­nin açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı BİK Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Yakup Ka­ra­ca yaptı.

Ka­ra­ca ?Biz­ler bir ca­mi­ayız. Biz­ler her ne kadar bu ca­mi­anın için­de bir ku­ru­mu tem­sil edi­yor­sak da siz­ler­de bu ca­mi­anın önem­li bir par­ça­sı ola­rak bizim em ya­kı­nı­mız­da­ki ve hep be­ra­ber ça­lış­tı­ğı­mız bir aile­nin üye­le­ri­si­niz. Bu se­mi­ner hem sek­tör ola­rak hemde yap­tı­ğı­mız hiz­met­ler­de­ki ye­ni­lik­le­re bağlı ola­rak mev­zu­at­ta­ki de­ği­şik­lik­le­rin öğ­re­nil­me­si­ni ön­gö­rü­yor. Ay­rı­ca bilgi ve tec­rü­be alış­ve­ri­şin­de bu­lu­nu­yo­ruz. Siz­ler­le yüz­yü­ze gelip so­run­la­rı­mı­zı ko­nuş­mak ve bir­bi­ri­mi­zi din­le­yen bir aile olmak is­ti­yo­ruz. Bu se­bep­le bu­ra­ya ge­li­şi­ni­zi bu açı­dan de­ğer­len­dir­me­ni­zi is­te­rim.? diye ko­nuş­tu.

Eği­tim se­mi­ne­ri­nin ilk otu­ru­munu An­ka­ra Üni­ver­si­te­si Öğ­re­tim üyesi, BİK Yö­ne­tim Da­nış­ma­nı Prof. Dr. Metin Ka­zan­cı yaptı. Kazancı Basın İlan Ku­ru­mu´nun dünü bu­gü­nü ve ya­rı­nı­nı an­lat­tı.

Ar­dın­dan BİK Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi Ahmet Öz­de­mir bir sunum ya­pa­rak ga­ze­te­le­rin sayfa dü­ze­ni ve bir ga­ze­te­de ol­ma­sı ge­re­ken­le­ri ka­tı­lım­cı­lar­la pay­laş­tı.

Se­mi­ne­rin üçün­cü ve dör­dün­cü otu­ru­mun­da BİK İlan Hiz­met­le­ri Mü­dü­rü İdris A. Çam, BİK İlan Hiz­met­le­ri Mü­dür­lü­ğü per­so­ne­li Ba­ha­dır Güneş ve Eda Peh­li­van ile bir­lik­te resmi ilan ve rek­lam ya­yın­la­yan ga­ze­te­ler hak­kın­da bir sunum ya­pa­rak, mev­zu­at de­ği­şik­lik­le­ri­ne dair hu­sus­lar­da bilgi verdi.

BİK Kont­rol Hiz­met­le­ri Mü­dü­rü İbra­him De­li­baş ve Şef Yar­dım­cı­sı Özer Eli­koğ­lu eği­tim se­mi­ne­ri­nin be­şin­ci ve ilk günün son otu­ru­mun­da kont­rol ku­rul­la­rı­nın teş­ki­li ve gö­rev­le­ri­ni an­lat­tı.

Seminerin ikinci günü 10 Haziran Çarşamba eği­tim se­mi­ne­rin al­tın­cı otu­ru­mun­da BİK İlan Hiz­met­le­ri Mü­dü­rü İdris A. Çam, resmi ilan ve rek­lam­la­ra iliş­kin 67 Sa­yı­lı Genel Kurul Ka­ra­rı ile il­gi­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Ye­din­ci otu­rum­da BİK Kont­rol Hiz­met­le­ri Mü­dü­rü İbra­him De­li­baş ve Şef Yar­dım­cı­sı Özer Eli­koğ­lu, ga­ze­te­le­rin kont­rol ve de­net­le­me usul­le­riy­le il­gi­li bil­gi­ler verip ga­ze­te­le­rin ta­sa­rı­mıy­la il­gi­li bir sunum ger­çek­leş­tir­di.

Daha sonra ger­çek­leş­ti­ri­len se­ki­zin­ci otu­rum­da BİK Mu­ha­se­be Mü­dü­rü Fur­kan De­mir­ci­oğ­lu ve birim şefi Fatih Al­bay­rak resmi ilan ya­yı­nı ile ala­ka­lı mu­ha­se­be uy­gu­la­ma­la­rı hak­kın­da bilgi verip basın men­sup­la­rı­nın ko­nuy­la il­gi­li so­ru­la­rı­nı ya­nıt­la­dı.

Do­ku­zun­cu ve son otu­rum­da ise BİK Bilgi İşlem Mü­dü­rü Mahir Doğan bi­li­şim tek­no­lo­ji­sin­de­ki ge­liş­me­ler ve resmi ilan­la­rın elekt­ro­nik or­tam­da alı­nıp da­ğı­tıl­ma­sı­na dair ko­nu­lar hak­kın­da bir sunum yaptı ve Ku­ru­mun e-dö­nü­şü­me yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı­nı ka­tı­lım­cı­la­ra an­lat­tı.

BİK Basın Men­sup­la­rı Eği­tim Se­mi­ne­ri­ otu­rum­la­rı­nın sona er­me­si­nin ar­dın­dan BİK Genel Müdür Ve­ki­li Cem Elçin se­mi­ne­rin ka­pa­nış ko­nuş­ma­sı­nı ger­çek­leş­ti­re­rek de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du. Ka­tı­lım­cı­la­rın so­ru­la­rı­nı ya­nıt­la­yan Elçin, te­şek­kür ko­nuş­ma­sı yap­tık­tan sonra prog­ra­ma ka­tı­lan ka­tı­lım­cı­la­ra ka­tı­lım ser­ti­fi­ka­sı tak­dim edi­le­rek prog­ram son buldu.