Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAŞKAN DÜNDAR,YEŞİLIRMAK´IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

BAŞKAN DÜNDAR,YEŞİLIRMAK´IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar," Belediyemiz tarafından yapımı devam eden Yeşilırmak kıyı düzenleme çalışmalarının sonuna gelindi "dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar," Belediyemiz tarafından yapımı devam eden Yeşilırmak kıyı düzenleme çalışmalarının sonuna gelindi "dedi.
 
Yeşil alanları, rekreasyon alanları,  spor tesisleri, eğitim kampüsleri ve çevre düzenleme çalışmaları ile doğal yaşama uygun bir kent olan Çarşamba, Yeşilırmak kıyısı boyunca 7 km´lik alanda yapılan yeni projelerle daha da güzelleşiyor.
 
7 KM´LİK GÜZERGÂHTA YOL ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ
Adapark bölgesinden başlayarak Yeşilırmak kıyısı boyunca Ayvacık sınırına kadar olan 7 km´lik alanda kıyı düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 7 km´lik güzergâhta yol asfaltlama çalışmaları yapıyoruz. Ancak, sadece yol çalışması yapmıyoruz, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, peyzaj düzenleme gibi çevre düzenleme çalışmalarını da hayata geçireceğiz.? diye konuştu.
 
KÜLTÜR MERKEZİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ İNŞASINA BAŞLANACAK
Yükseköğretime katkılarıyla ön plana çıkan Çarşamba Belediyesi ortaöğretim kampüsü ile de eğitime verdiği desteği sürdürüyor. Yeşilırmak kıyısında 120 dönümlük alanda düzenlemesi inşasına başlanacak olan ortaöğretim kampüsü hakkında bilgi veren Başkan Dündar," Bu bölgede 24 derslikten oluşan 4 okul, spor tesisleri, kültür merkezi ve çevre düzenlemesi ile birlikte yapılacak. Ortaöğretim Kampüsü projemizin amacı Çarşamba´da ikili eğitimin son bulması ve derslik ihtiyacının ortadan kaldırılmasıdır.? dedi.
 
HER GEÇEN GÜN ÇARŞAMBA GELİŞİYOR VE GÜZELEŞİYOR
arşamba Belediyesi Yeşilırmak kıyısında daha önce doğal dokusu bozulmuş ve tahrip edilmiş 600 dönümlük arazide de Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı diye adlandırılan büyük bir doğal yaşam projesini hayata geçireceklerini ifade  eden Başkan Dündar,"Yeşilköy Doğal Yaşam Parkında piknik alanları, yeşil alanlar, binicilik tesisleri ve Rahvan At Yarışlarının düzenlendiği yarış parkurları, yerli tohumlardan üretim yapılan Çarşamba Çiftliği, yeme içme alanları, Çarşamba´ya özgü sepet örme, süpürge dikme, Çarşamba ayakkabısı yapımı, demir ve bakır işçiliğinin canlı olarak sergilendiği bir tarihi Çarşamba sokağı ve medyanı, Çarşamba evi ve yöresel mimariye uygun bir cami inşa ediliyor" diye konuştu.
 
ÇARŞAMBA SOKAĞI İLE GÜZEL BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı Karadeniz bölgesi içerisinde yeşil alanları, binicilik tesisleri ile yerini aldiğini belirten Başkan Dündar, ? Çarşamba Çiftliği, Çarşamba Sokağı ile güzel bir cazibe merkezi olacak. Bu projemizi 2017 yılı sonuna yetiştirmek için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yeşilırmak kıyısında yaptığımız bu alanda nehirden ulaşım imkanı ve Yeşilırmak´ta bir gezinti yapılmasını sağlamak için teknelerle nehir gezintileri de projelerimiz içinde mevcut. Çarşamba Çiftliğimizde doğal olarak yetişen manda ve sığır gibi hayvanlardan elde edilen ürünler ve yerli tohumlardan elde edilen, mısır, domates, salatalık, kavun ve karpuz gibi mahsuller ziyaretçilerimizin hizmetine sunulacak? dedi.