Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAŞKAN KUL´DAN AVRUPA´YA HOŞGÖRÜ MESAJI

BAŞKAN KUL´DAN AVRUPA´YA HOŞGÖRÜ MESAJI

Terme Belediye Başkanı Kul, Brüksel´de düzenlenen Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi toplantısına katıldı.

Brüksel´de düzenlenen Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi toplantısına katılan Terme Belediye Başkanı Kul, "Tek bir dünyamız var. Daha çok hoşgörü içerisinde olmamız gerekiyor. Sorunları değil de barış çerçevesinde çözümleri konuşalım. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi geliştirelim." dedi.
Avrupa Birliği üyelik sürecinde olan ülkelerin yerel yönetimler ile ilgili müktesebata uyumlarının sağlanması ve aday ülkeler için genişleme stratejilerinin değerlendirilmesi amacıyla oluşturulan Türkiye Çalışma Gurubu (TÇG) ve (ABBK) genel kurul toplantıları 2-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Brüksel´de yapıldı. Toplantıya Türkiye Belediyeler Birliğinin Daveti ile Samsun Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´da katıldı.


KÜRESEL DÜŞÜN YEREL HAREKET ET
Türkiye Belediyeler Birliğince 3. kez toplantıya katılması için davet edildiği toplantıda önemli mesajlar veren Başkan Kul, "Bir deyiş var İngilizcede; ´Thinkglobal, actlocal´. Bu sözün, yerelliğin doğru tanımını vereceğini düşünüyorum. ?Küresel düşün, yerel hareket et?. Ufkun küresel olsun, fakat yerelin renklerini kaybetmeden hareket et. Şehrin ve insanların huzuru geleceği düşünerek projeler üreten ve bu projeleri hayata geçiren yerel yönetimlerden geçiyor." dedi.

TEK BİR DÜNYAMIZ VAR
Barışın ve hoşgörünün önemine vurgu yaparak Avrupa ve Tüm dünyaya da mesaj yollayan Başkan Kul, ?Avrupa´da önyargılar var. Bu önyargıları yıkmamız gerekir. Albert Einstein şunu söylüyor, ´savaşı güçle kazanabilirsiniz, barışı ancak birbirinizi anlayarak kazanabilirsiniz.´ Tek bir dünyamız var. Daha çok hoşgörü ve daha çok tolerans içerisinde olmamız gerekiyor. Önyargılardan kurtulmamız, farklı kültürlere, yaşam biçimlerine, inanç gruplarına hoşgörüyle bakmamız gerekiyor. Bu anlamda en büyük sorumluluk yönetici ve idarecilere düşüyor. Sorunları değil de barış çerçevesinde çözümleri konuşalım. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi geliştirelim." diye konuştu.