Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN KUL´DAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN KUL´DAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ´10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Kul, yayınladığı mesajında gazetecilerin, hayatın birçok alanında, bilgiye ulaşıp sunmaya çalıştığını, gazeteciliğin, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu kaydetti.

Kul, mesajında, ?Gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirmek adına mesai kavramı olmadan haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde objektif haberler ile halkın bilgilendirilmesini sağlayan, diğer bir taraftan da vatandaşların talep ve beklentilerini dile getiren bir meslektir. Gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra etmektedirler. Bir nevi amme hizmeti de gören basın mensupları, biz kamu yöneticileri ile halk arasında köprü vazifesi de görmektedir. 

Bu düşüncelerle, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkında katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmekte olan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum.

Başta görevi başında olmak üzere Hakk´ın rahmetine kavuşan tüm gazetecilere rahmet, çalışan gazetecilere ise aileleriyle birlikte hayırlı, huzurlu ve başarılı bir ömür dilerim? dedi.