Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BAŞKAN YİĞİT: TAŞERONDA ADI KADRO KENDİ DEĞİL!

BAŞKAN YİĞİT: TAŞERONDA  ADI KADRO KENDİ DEĞİL!

Belediye-İş Sendikası Samsun Şubesinin 11. Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye tek liste olarak giren mevcut başkan İlyas Yiğit yeniden başkan seçildi. Kongrede konuşma yapan Yiğit, ?Taşeronda özel statü falan anlamayız. Kadrolu işçilerimiz ne ise biz taşe

Divan üyelerinin yerini almasıyla başlayan 11. Olağan Kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından faaliyet raporu okundu ve onaylandı. Belediye-İş Sendikasının 11.Olağan Genel Kongresine Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Belediye-İş sendikası toplu sözleşme genel sekreteri Erdoğan Kefeli, Belediye-İş Sendikası Karadeniz Bölge Başkanları ve Samsun´da Türk-İş´e bağlı Sendika başkanları katıldı.
11.Olağan Genel Kongresine katılarak burada bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, ?Burada sizlerle beraber olduğum için çok mutluyum. Sizlere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz´ın selamlarını getirdim. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çalışanlarımızın yanında olduk. Alın teri kurumadan alacakların ödenmesine hassasiyet gösterdik. 11. Genel kurulunuzun hayırlara vesile olmasını temenni ederim? diye konuştu.

CUMHURİYET VE DEĞERLERİNE
SAHİP ÇIKMALIYIZ
Belediye-İş Sendikası 11. Olağan Genel Kurulunda konuşan Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit; ?Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucu Ulu Önder Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, rahmet ve şükranla anıyoruz ve diyoruz ki; Atam sen rahat uyu, Cumhuriyetin ve devrimlerinin bekçisiyiz. Geçen yıl kökleri çok geçmişe dayanan planlı programlı bir şekilde bu ülkenin her kademesini örümcek ağa gibi saran hain Fetö terör örgütünü yapmak istediği darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki vatansever askerlerimiz ve halkımızın da desteğiyle püskürtülen darbe girişiminin bundan sonra ülkemizde bir daha meydana gelmemesi için birlik ve beraberlik olmalı. Atatürk´ün Cumhuriyet´ine ve onun değerlerine sıkı sıkı sarılmalıyız? dedi.

MİNNET BORCUMUZ VAR
Belediye-İş Sendikasının faaliyetlerinden bahseden Başkan Yiğit "Böylesine güzel mekanlarda kongre yapmamızın ve kongre havasında seçim yapılmasının önünü açan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanımız Nihat Yurdakul´a da sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. 1999 yılından bu yana nereden nereye geldik. Belediye-İş Sendikasını Türkiye´nin en itibarlı ve onurlu Sendikası haline getiren Genel Başkanımıza bir minnet borcumuz var? diye konuştu.

TAŞERONDA ADI KADRO, KENDİ DEĞİL
Taşeron İşçiler sorununa da değinen Başkan İlyas Yiğit, "Biz Taşeronda özel statü falan anlamayız. Kadrolu işçilerimiz ne ise biz taşeronda de onu istiyoruz. Yapılan çalışmalara bakarsak adına kadro diyorlar ama kesinlikle kadro falan değil" şeklinde konuştu.

VERGİ SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Vergi sorunu ile çalışanların hak kaybına uğradıklarına vurgu yapan Yiğit, ?İşveren kesimleri ile toplu sözleşmeler yapıyoruz ve imzalıyoruz. İşveren memnun, işçilerimiz memnun, ancak bu memnuniyet en fazla iki ay sürüyor. İki ay sonra bir yüzde beş vergi, üç ay sonra bir yüzde yedi daha vergi. Yüzde on zam aldığım yerde iki puan geriye düşüyoruz. Maalesef vergi oranlarının yüksekliği almış olduğumuz zamlarında erimesine neden oluyor. Ben inanıyorum ki memur ve işçi sendikaları bir araya gelsin bu vergi sorununu çözerler? dedi.
Yiğit son olarak ?Bu Genel Kurulumuzun bütün sonuçları itibariyle, önce işçilerimizin eş ve ailelerine, sonra üyelerinize, sendikamıza, Samsun´umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından kurulan sandıklarda oylanma işlemine geçildi. Seçime tek liste olarak giren mevcut başkan İlyas Yiğit kullanılan 89 oyun tamamını alarak yeniden Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı görevine seçildi. Başkan İlyas Yiğit´in Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. İlyas Yiğit Şube Başkanı, Yunus Yüksel Şb.Bşk.Yrd. Cengiz Karataş Mali Sekreter Yaşar Türkmen Yönetim Krl.Üyesi Ahmet Tezel Yönetim Krl.Üyesi, Denetim Kurulu üyeliklerine Muharrem Yaşar, Osman Altınışık, Zafer Yaman, Disiplin Kurulu üyeliklerine Tuncer Kaflı, Ender Gümüş ve Murat Çolak seçildiler.