Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN ALİ KILIÇ BASIN MENSUPLARINA TERME'NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN PROJELERİ ANLATTI

BAŞKAN ALİ KILIÇ BASIN MENSUPLARINA TERME

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Samsun ve Terme’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek başkanlığı süresince yapılan hizmetleri anlattı. Başkan Kılıç'ın ardı ardına sıraladığı projeler basın mensuplarından tam not

 Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç Terme Belediyesi Park Yaşam Alanı ve Sosyal Tesisleri'nde yer alan Payidar Restoran'da , 14 Kasım Salı günü basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Kılıç, düzenlenen toplantıda göreve geldiği günden bu yana yapılan projeleri anlattı. 
Hayata geçirdikleri projelerle Terme’nin çehresinin değiştiğini söyleyen Başkan Kılıç, “Hayata geçirdiğimiz projelerimiz Termemizin yüzünü güldürdü. Geleceğini şekillendirdi ve ilçemizi her açıdan daha yaşanabilir bir yer haline getirdi." dedi.
BAŞKAN KILIÇ: KENTSEL 
DÖNÜŞÜM VE GELİŞİMİ 
HIZLANDIRDIK
 Başkan Kılıç Toplantıda, “Bugün burada, son dört buçuk yılda Termemize kazandırdığımız ve devam eden projelerimizi, aynı zamanda yeni başlattığımız projelerimizi sizlerle paylaşmanın gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Geçtiğimiz yıllarda, Terme'nin karşı karşıya olduğu birçok zorluğu aşmak ve ilçemizi geleceğe taşımak için bir dizi önemli söz verdiğimiz projeleri hayata geçirdik. Ekonomiden sosyal projelere, altyapıdan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yürüttük. İlçemizin sadece fiziksel çehresini değil, sosyal ve kültürel yapısını da dönüştürmeyi hedefledik. Sosyal projelerimizle, Termeli hemşehrilerimizin hayatlarına dokunduk. Onlara daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sunmak için çalıştık. ‘Sosyal Kart Projesi’yle binlerce gönüle dokunduk 'Sevimli Patiler' projemizden 'Cuma Bayramdır' halk sohbetlerine, 'Merhaba Bebek' uygulamasından 'Evde Destek Projeleri'ne kadar her biri, ilçemizdeki her bireyin ihtiyaçlarına cevap verdik. Ekonomik alanda, 20 milyonluk cazibe merkezi yatırımıyla söz verdiğimiz tarıma dayalı istihdamı artırma ve tarıma dayalı makine üretimini artırma projelerimizi hayata geçirdik. İlk kazmayı vurduğumuz Terme Çayı Islah Projesi ve Galericiler Sitesi gibi büyük yatırımlarla ilçemizin ticaretini ve sanayisini güçlendirdik. Sera ve Karma OSB'ler, kurutma tesisleri ve  Cazibe Merkezi, Tersane projeleriyle de ilçemizin tarım ve sanayi potansiyelini harekete geçirdik. Terme'deki modern şehirleşme hamlemizle, inşaat sektöründe taban ve kat yüksekliklerini artırarak, kentsel dönüşüm ve gelişimi hızlandırdık. Terme tarihindeki en büyük siteleşme projeleri hayata geçti" dedi. 
Konuşmaların ardından Başkan Kılıç, projelere kısa kısa değindi. 

TERME ÇAYI ISLAH PROJESİ
 372 Milyon TL yatırımla Terme tarihinin en büyük projelerinden biri olarak nitelendirilen bu proje, sel kâbusuna son verecek. Bu projenin kapsamı büyük; yeni bulvar yolu, hastane kavşağına bağlayacak araç köprüsü ve eski hastane ile Çay Mahallesi’ni birleştirecek yaya köprüsünün en kısa sürede tamamlanmasıyla, hem trafik rahatlayacak hem de günlük yaşamımız daha güvenli hale gelecek.
GALERİCİLER SİTESİ
Yeni Galericiler Sitesi ile ilçe, ekonomik olarak büyük bir ivme kazanacak ve Türkiye'nin minibüs piyasasında önemli bir yer edinecek.
SERA VE KARMA OSB 
Türkiye'nin en büyük süs bitkileri organize sanayi bölgesi olacak Sera İhtisas OSB ve Karma OSB ile bölge, sanayi alanında daha da güçlenecek.
KURUTMA TESİSİ VE TERSANE
4 milyon TL yatırımla hayata geçirilen bu tesis, bölgedeki çiftçilere ve girişimcilere hizmet verecek.
MANTAR KOMPOST TESİSİ 
Bölge tarımı için büyük bir adım olan bu tesis, istiridye mantarı üretiminde önemli bir rol oynayacak.
CAZİBE MERKEZİ 
YATIRIMLARI
20 milyonluk yatırım bedeliyle hayata geçirilen bu proje, ilçenin sanayi alanında büyük bir atılım yapmasını sağlayacak.
ŞEHİTLER ANITI
Çay Mahallesi'nde inşa edilen bu anıt, ilçedeki 36 kahraman şehidin hatırasını yaşatacak.
YENİ BULVAR YOLU
İlçenin trafik akışını büyük ölçüde rahatlatacak bu yeni yol, modern bir ulaşım ağı oluşturacak.
CUMA BAYRAMDIR
HALK SOHBETLERİ
Her Cuma gerçekleştirilen bu buluşmalar, vatandaşlarla gönül bağlarını güçlendiriyor.
KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ
 İlçenin alışveriş alışkanlıklarını değiştirecek ve yerel ekonomiye canlılık katacak bu proje, modern ve işlevsel bir alışveriş noktası oluşturacak.
ESKİ HAMAM RESTORASYON
Altı adet projeyi kapsayan bu kompleks, ilçenin kültürel, sosyal ve eğitimsel yaşamına katkı sağlayacak.
TERME TANITIM GÜNLERİ
Şehrin değerlerini tüm Türkiye'ye tanıtan bu etkinlik, Terme'nin bir marka şehir olma yolunda önemli adımlar attı.
MEYDAN VE AYDINLATMA  
PROJELERİ
Meydanların ve aydınlatma sistemlerinin yenilenmesi, ilçenin daha modern ve güvenli bir görünüme kavuşmasını sağlayacak.
TERME SOSYAL KART
İhtiyaç sahibi ailelere destek sağlayan bu proje, sosyal yardımlaşmanın önemli bir aracı haline geldi.
SEVİMLİ PATİLER PROJESİ
Sokak hayvanlarının beslenmesi, korunması ve tedavi edilmesi konusunda yoğun çalışmalar yapıldı.
ANAOKULLARI PROJELERİ
İlçede iki yeni anaokulu inşası için arazi tahsisleri gerçekleştirildi, çocukların eğitimine önemli bir yatırım yapıldı.
EVDE DESTEK PROJELERİ
Yaşlılar ve ihtiyaç sahiplerine yönelik hizmetlerle sosyal vefa projeleri hayata geçirildi.
EĞİTİM VE KÜLTÜR PROJELERİ
Gençler ve çocuklar için eğitim programları ve kurslar sunuldu, kişisel ve mesleki gelişim desteklendi. Kahvaltı programı, Kılıç'ın basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi. 
              Hbr: Berkan KARAPIÇAK